784
Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις μου, υποστήριξε η Θεοδώρα Τζάκρη - Για δηλώσεις έξω από το δημοκρατικό ήθος της Αριστεράς, μίλησε ο Νίκος Φίλης | SOOC/CreativeProtagon

Θέμα Τζάκρη στον ΣΥΡΙΖΑ – ο Φίλης την αποδοκιμάζει και ρίχνει το γάντι της καθαίρεσής της

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2020, 13:24
Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις μου, υποστήριξε η Θεοδώρα Τζάκρη - Για δηλώσεις έξω από το δημοκρατικό ήθος της Αριστεράς, μίλησε ο Νίκος Φίλης
|SOOC/CreativeProtagon

Θέμα Τζάκρη στον ΣΥΡΙΖΑ – ο Φίλης την αποδοκιμάζει και ρίχνει το γάντι της καθαίρεσής της

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2020, 13:24

«Στην ηθική της Αριστεράς και του προοδευτικού κόσμου, δεν μπορεί να κατηγορείται κανένας για άπατρις. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί είναι έξω από το δημοκρατικό ήθος της Αριστεράς».

Με τη φράση αυτή, ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, εξέφρασε την έντονη αποδοκιμασία του για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε σε πρόσφατη συνέντευξή της η «συντρόφισσα» βουλευτής Πέλλας, Θεοδώρα Τζάκρη, για τον Πρωθυπουργό και την πολιτική της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα.

Με το γνωστό χειμαρρώδες ύφος που τη διακρίνει στη συνεντεύξεις της, η Θεοδώρα Τζάκρη δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη «απάτριδα» και «διεθνιστή» για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την τρέχουσα κρίση στα ελληνοτουρκικά.

«Αυτή η κυβέρνηση είναι πολιτικά δειλή. Δεν μπορώ να εξηγήσω πώς ο Μητσοτάκης δεν μπορεί καν να δηλώσει πως θα κάνει ό,τι έκανε και η Κύπρος, δηλαδή ότι θα ασκήσει βέτο για τη Λευκορωσία στη Σύνοδο. Ο Ερντογάν αυτό έχει μάθει να κάνει, όταν πας με τις λογικές του κατευνασμού, όπως ο κ. Μητσοτάκης που άφησε το Oruc Reis να αλωνίζει για ενάμιση μήνα, αυτή είναι η συμπεριφορά της. Η Τουρκία μας έχει συνηθίσει διαχρονικά ότι μαζεύεται με το μαστίγιο και όχι με το καρότο. Ενα κομμάτι της Ευρώπης και οι Γάλλοι ήταν έτοιμοι να μας βοηθήσουν να επιβάλουμε σοβαρές κυρώσεις στην Τουρκία και είμαι σίγουρη ότι ο κ. Μητσοτάκης θα πάει στη Σύνοδο Κορυφής και αντί για κυρώσεις θα πάρει έναν διάλογο εφ’ όλης της ύλης με την Τουρκία. Βοά η Τουρκία ότι είναι όλα μιλημένα και συμφωνημένα και το μόνο που μένει είναι πώς θα τα πουλήσουν και πώς θα τα λανσάρουν. Τότε, θα κάνουν lockdown και θα μας κουνάνε το δάχτυλο οι ανεπαρκείς, που δείχνουν τους πολίτες ως υπεύθυνους για όλα τα κακά…», δήλωσε στον Alpha 98,9 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Ερντογάν», συνέχισε, «είναι θρασύδειλος και έχει σχέση με την ανεκτικότητα. Εμείς έχουμε μοναδική διαφορά με την Τουρκία και αυτή είναι η υφαλοκρηπίδα. Ο όποιος διάλογος που θέλουν να μας σύρουν Αμερικανοί και Γάλλοι θα είναι μόνο για αυτό το θέμα. Δεν συζητάμε για τίποτα άλλο και αυτό αν η Τουρκία αποκλιμακώσει την ένταση. Το 2018, με το που αποπειράθηκε να εισέλθει τουρκικό πλοίο στην ελληνική υφαλοκρηπίδα κυνηγήθηκε και απετράπη η είσοδός τους. Αλλά τότε τα ελληνικά media ασχολούνταν με τον κ. Πολάκη. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τις σχέσεις με την Τουρκία είναι συγκεκριμένες και τις απέδειξε στο πεδίο της αντιπαράθεσης. Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ποια είναι η δικιά του απάτριδα και διεθνιστική αντιμετώπιση των βασικών μας εθνικών ζητημάτων. Είδατε την κωλοτούμπα τη χθεσινή τη βορειομακεδονική…».

«Οσον αφορά την Τουρκία, υπάρχει αντίληψη ότι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η θάλασσα ανήκει στα ψάρια, το βλέπουμε αυτό, εφόσον θα καθίσουμε να μιλήσουμε εφ’ όλης της ύλης να συζητήσουμε ακόμα και για την αποστρατικοποίηση των νησιών μας στο Αιγαίο, ο οποίος υπαναχώρησε από την εθνική γραμμή 40 ετών, που χάραξε πρώτος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής», υποστήριξε μεταξύ άλλων η κυρία Τζάκρη, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου.

Και όλα αυτά, όπως σχολίαζαν παρατηρητές, από τη μοναδική βουλευτή του κοινοβουλίου που έχει ψηφίσει και τα τρία (!) μνημόνια και έχει ενταχθεί εδώ και χρόνια στο κόμμα που διακήρυττε ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα…

Δηλώνοντας έκπληκτος από την αποστροφή της συναδέλφου του, ο κ. Φίλης παρατήρησε σε δηλώσεις του στον «Θέμα FM» ότι «αυτή ήταν μια εμφυλιοπολεμική κατάρα της Δεξιάς που, δυστυχώς, προσπάθησε να αναβιώσει ο κ. Μητσοτάκης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι άπατρις, σίγουρα δεν είναι διεθνιστής», ξεκαθάρισε ο πρώην υπουργός, για να συμπληρώσει με νόημα πως η απόφαση για την καθαίρεση της κυρίας Τζάκρη από τα καθήκοντά της στον ΣΥΡΙΖΑ, ανήκει αποκλειστικά στον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, η βουλευτής Πέλλας οφείλει να δώσει απαντήσεις.

Εξηγήσεις στη Γεροβασίλη

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξηγήσεις τελικά δόθηκαν από την κυρία Τζάκρη, η οποία (ως είθισται σε ανάλογες περιπτώσεις) έκανε λόγο για παρερμηνεία των δηλώσεών της!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, έπειτα από σχετική εντολή του Αλέξη Τσίπρα, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε στο γραφείο της την κυρία Τζάκρη προκειμένου να… «απολογηθεί» για την οξεία επίθεση προς το πρόσωπο του Πρωθυπουργού, η οποία όπως επιβεβαιώνεται από τις ίδιες πηγές, προκάλεσε δυσφορία στο εσωτερικό του κόμματος.

Τζάκρη: Ειρωνική η δήλωσή μου

«Επειδή ορισμένα μέσα ενημέρωσης εμφανίζουν, σήμερα, αποσπασματικά και διαστρεβλωμένα την κριτική μου, σε χθεσινή μου συνέντευξη, απέναντι στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης και του Κ. Μητσοτάκη, δίνοντας την εντύπωση ότι υιοθετώ χαρακτηρισμούς που οι πατριδοκάπηλοι και οι δήθεν εθνικόφρονες της Δεξιάς συνηθίζουν να χρησιμοποιούν εναντίον της Προοδευτικής Παράταξης, καλώ όσους έσπευσαν να με κατηγορήσουν να ακούσουν το ηχητικό.

Ετσι θα κατανοήσουν πως όσα ειπώθηκαν δεν αποτελούν παρά ειρωνικό και εμφατικό λόγο, προκειμένου να αναδειχθούν οι αντιφάσεις της εξωτερικής πολιτικής του Κ. Μητσοτάκη», ανέφερε σε νέα δήλωσή της η βουλευτής Πέλλας σε μια απόπειρα να αμβλυνθούν οι εσωκομματικές αντιδράσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...