586
|

Απάντηση Οικονόμου σε Ακάρ: Η μονότονη επανάληψη ενός ψέματος δεν το καθιστά αλήθεια

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2022, 12:42

Απάντηση Οικονόμου σε Ακάρ: Η μονότονη επανάληψη ενός ψέματος δεν το καθιστά αλήθεια

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2022, 12:42

«Η μονότονη επανάληψη ενός ψέματος δεν το καθιστά αλήθεια και αυτό το έχει αντιληφθεί το σύνολο της διεθνούς κοινότητας», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, για το νέο «ξέσπασμα» του υπουργού Αμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, κατά της χώρας μας.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι πρόκειται για ακρότητες που βασίζονται σε ψέματα, σε διαστρέβλωση της Ιστορίας, της διεθνούς νομιμότητας, των Συνθηκών, της πραγματικότητας που υπάρχει στο Αιγαίο.

Η Ελλάδα, επανέλαβε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, απαντά στην Τουρκία με πολύ αποτελεσματικό τρόπο, κρατώντας κλειστές τις πόρτες στις προκλήσεις και ανοιχτά τα παράθυρα στον διάλογο.

Είχε προηγηθεί ένα ακόμη δριμύ κατηγορώ του τούρκου υπουργού Αμυνας κατά της Ελλάδας.

Φανερά ενοχλημένος από τη συνάντηση (και τις δηλώσεις) Μητσοτάκη – Μακρόν στο Ελιζέ, ο Χουλουσί Ακάρ κατήγγειλε τη «διπρόσωπη και υποκριτική πολιτική της Ελλάδας» και κάλεσε τους Ελληνες να διδαχθούν από την Ιστορία:

«Μην μπαίνετε σε νέες περιπέτειες. Κάποιοι μπορεί να πουν διάφορα στο αυτί σας. Εχετε δει στην Ιστορία, ότι αυτά δεν ισχύουν. Μην επαναλάβετε το ίδιο πράγμα. Να είστε ξύπνιοι».

»Προσπαθούν να αμαυρώσουν την εικόνα της Τουρκίας. Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν και να διαστρεβλώσουν κάθε γεγονός, να επηρεάσουν τρίτους με ψέματα και συκοφαντίες και να παραπονεθούν για την Τουρκία σε τρίτες χώρες.

»Υπό αυτή την έννοια, δεν είναι λάθος να πούμε ότι ακολουθείται μια πραγματικά διπρόσωπη πολιτική. Υπάρχει μια υποκριτική πολιτική. Αφενός επιμένουμε στο διάλογο, κάνουν πως το αντιλαμβάνονται και πάνε να απαντήσουν, όμως από την άλλη μόλις μείνουν μόνοι συνεχίζουν να παραπονιούνται για την Τουρκία, βασισμένοι σε ψέματα και άρνηση, κάθε φορά που μιλάνε με τρίτες χώρες. Στα σπίτια τους δεν έχουν καθρέφτη; Ας κοιτάξουν τον καθρέφτη! Κάποτε οι άνθρωποι κοιτάζουν τον καθρέφτη και βλέπουν την αλήθεια. Και ίσως ντραπούν! Ισως ντραπούν! Δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια διπρόσωπη στάση τέτοια υποκρισία».

«Εμείς», συνέχισε, «κάνουμε μεγάλη υπομονή. Ομως, παρά τις καλοπροαίρετες προσπάθειές μας, δυστυχώς η γειτονική μας Ελλάδα, με κάποιες προβοκατόρικες ενέργειες και δηλώσεις, συνεχίζει να αυξάνει την ένταση, και εμείς προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα για να εμποδίσουμε αυτό».

Και «φωτογραφίζοντας» τον Πρωθυπουργό, υποστήριξε ότι «υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί στην Ελλάδα που αυξάνουν την ένταση για τους προσωπικούς τους υπολογισμούς και την εσωτερική πολιτική» αφήνοντας αιχμές κατά του κ. Μητσοτάκη και υπουργικών στελεχών.

Στις δηλώσεις του ο Χουλουσί Ακάρ επανέλαβε το τουρκικό αφήγημα για την «καταπιεσμένη τουρκική μειονότητα» στη Θράκη.

«Στη Θράκη έχουμε τους ομοεθνείς μας. Δεν αποδέχονται την ύπαρξη των αδελφών μας εκεί. Λένε “είναι μουσουλμάνοι”. Δηλαδή είναι Κινέζοι ή Ιάπωνες; Τα ονόματά τους είναι τούρκικα, οι διευθύνσεις τους είναι τουρκικές, τα νεκροταφεία τους είναι τούρκικα, οι ημερομηνίες και οι τίτλοι τους είναι τουρκικοί. Οι συγγενείς τους είναι εδώ. Καταπατούν τα δικαιώματα και τους νόμους των αδελφών μας στη Δυτική Θράκη και αυτό το αγνοούν», είπε την ώρα που το σχέδιο του τουρκικού προξενείου με τους ψευδομουφτήδες στη Δυτική Θράκη δεν φαίνεται να έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Αντίστοιχη ήταν και η εμμονή του τούρκου υπουργού στα περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, που τόσο «ενοχλούν» την Αγκυρα, όπως και στον ισχυρισμό περί «στρατοπέδων εκπαίδευσης τρομοκρατών» στο Λαύριο.

«Παραχωρήθηκαν τα νησιά, όμως υπάρχουν κάποια καθεστώτα σχετικά με τα νησιά τα οποία πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα. Και όμως τα στρατιωτικοποιούν!», διαμαρτυρήθηκε, για να συνεχίσει:

«Συμβαίνει το πιο περίεργο πράγμα στον κόσμο. Οσα είναι τα χωρικά ύδατα τόσο πρέπει να είναι ο εναέριος χώρος. Ομως λένε “όχι” και δηλώνουν ότι τα χωρικά τους ύδατα είναι 6 μίλια αλλά ο εναέριος χώρος 10 μίλια. Αυτό δεν γίνεται κατανοητό και κανένας λογικός δεν το αποδέχεται».

«Κρύβουν στο Λαύριο FETO, PKK/YPG, DAESH, DHKP-C και τους φιλοξενούν. Από εκεί τους βάζουν να πάνε σε διάφορες χώρες», υποστήριξε εξάλλου ο Ακάρ, αναπαράγοντας τις γνωστές τουρκικές-φαντασιώσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...