359
Γεννηματά, Θεοδωράκης και Μητσοτάκης σε παλαιότερη φωτογραφία | Menelaos Myrillas / SOOC

Αντιπολιτευτικά «πυρά» προς την κυβέρνηση για τον «Φιλελεύθερο»

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2018, 20:25
Γεννηματά, Θεοδωράκης και Μητσοτάκης σε παλαιότερη φωτογραφία
|Menelaos Myrillas / SOOC

Αντιπολιτευτικά «πυρά» προς την κυβέρνηση για τον «Φιλελεύθερο»

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2018, 20:25

Η μήνυση του Πάνου Καμμένου προς τους δημοσιογράφους της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» προκάλεσε την αργή των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Για επίδειξη αλαζονείας, αυταρχισμού και καθεστωτισμού αλλά και τραμπουκισμούς εκ μέρους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του Πάνου Καμμένου, κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία σε μια σκληρή της ανακοίνωση όσον αφορά την σύλληψη των δημοσιογράφων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος».

Όπως αναφέρει ενδεικτικά η ανακοίνωση:

Ο κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προέβη σήμερα σε μια ακόμη επίδειξη αλαζονείας, αυταρχισμού και καθεστωτισμού.

Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε τη σύλληψη επτά δημοσιογράφων του Φιλελεύθερου, επειδή αποτόλμησαν να ρωτήσουν πώς κατασπαταλήθηκε ο πακτωλός των κοινοτικών χρημάτων που δόθηκαν στην Ελλαδα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Οι τραμπουκισμοί του κ. Καμμενου δεν φοβίζουν κανέναν. Θέλει δεν θέλει θα δώσει εξηγήσεις για την εθνική ντροπή που ονομάζεται Μόρια, όπως και οι τάχα αριστεροί ευαίσθητοι συνυπουργοί του που εξευτελίζουν καθημερινά την ανθρώπινη ύπαρξη και εκθέτουν την Ελλαδα σε όλο τον κόσμο.

Για επιθυμία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ «να τα ελέγχουν όλα και να τα υποτάσσουν στη γραμμή τους», κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης σε δήλωσή του για την δίωξη των δημοσιογράφων της εφημερίδας.

«Η καθεστωτική αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζεται. Ο κ. Καμμένος για μια ακόμη φόρα απαντά στην κριτική, με διώξεις και αυτόφωρα εναντίον των δημοσιογράφων της εφημερίδας Φιλελεύθερος, αυτή τη φορά.

Θέλουν να τα ελέγχουν όλα και να τα υποτάσσουν στη γραμμή τους.

Η απόπειρα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου πρέπει να σταματήσει, γιατί εξυπηρετεί μόνο τα άκρα και ναρκοθετεί το μέλλον της χώρας» ανέφερε ο κ. Χρηστίδης.

Τέλος, ως δείγμα ολοκληρωτικής αντίληψης χαρακτηρίζει το Ποτάμι τη μήνυση που κατέθεσε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, εις βάρος στελεχών και δημοσιογράφων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Τσιόδρας, σημειώνει μάλιστα πως τόσο η μήνυση όσο και ο κρυπτόμενος υπουργός θυμίζουν άλλες εποχές και καθεστώτα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

H εικόνα των δημοσιογράφων του “Φιλελεύθερου” στα αστυνομικά τμήματα  και η είσοδος αστυνομικών στα γραφεία της εφημερίδας για δημοσίευμά της, ύστερα από μήνυση υπουργού, ο οποίος μάλιστα κρυπτόμενος πίσω από την ασυλία λοιδορεί τους πάντες, θυμίζει άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα. Πρόκειται για ένα ακόμη δείγμα ολοκληρωτικής αντίληψης. Είναι προφανές ότι στόχος είναι η ελευθερία του τύπου και ο εκφοβισμός των δημοσιογράφων. Πρέπει κάποια στιγμή η απαράδεκτη αυτόφωρη διαδικασία για δημοσιεύματα στον τύπο να καταργηθεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...