304
| Nikos Libertas / SOOC

«Μαύρο» στο Mega – αγωνία για τους 420 εργαζόμενους – ραντεβού με Βαρδινογιάννη

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2018, 08:38

«Μαύρο» στο Mega – αγωνία για τους 420 εργαζόμενους – ραντεβού με Βαρδινογιάννη

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2018, 08:38

Πιο κοντά από ποτέ βρίσκεται στο «μαύρο» το Mega, το ιστορικό και πρώτο ιδιωτικό κανάλι της ελληνικής τηλεόρασης. Για «ξαφνικό θάνατο» κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι του σταθμού, μετά την απόφαση των μετόχων να μη μετάσχουν στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Συγκεκριμένα, οι μέτοχοι του Mega ενημέρωσαν τις τράπεζες ότι δεν θα διεκδικήσουν κάποια από τις επτά τηλεοπτικές άδειες αφού εκτιμούν ότι είναι πολύ υψηλό το τίμημα των 35 εκατ.ευρώ. Και ήδη ο Ροδόλφος Μορώνης, πρόεδρος του ΕΣΡ, ξεκαθάρισε πως τηλεοπτικός σταθμός δίχως άδεια θα πάψει να εκπέμπει από τον επόμενο μήνα.

Οι εργαζόμενοι του Mega, το οποίο εδώ και δύο χρόνια δεν εκπέμπει ενημερωτικό πρόγραμμα, παρά μόνο παλιές σειρές και ταινίες, σε ανακοίνωσή τους χαρακτήρισαν τις τελευταίες εξελίξεις «έγκλημα».

Παράλληλα κάλεσαν τους μετόχους του Mega αλλά και την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους, έστω και την ύστατη στιγμή. Αγνωστο ποιες μπορεί να είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης όταν η απόφαση είναι καθαρά των μετόχων, οι οποίοι μετά τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών (πτώχευση ΔΟΛ και Πήγασου) είναι ο όμιλος Βαρδινογιάννη, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Ιβάν Σαββίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κλείστηκε για το μεσημέρι της Πέμπτης συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζομένων με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, ώστε να υπάρξει ενημέρωση για την την απόφαση που έλαβε, από κοινού με τον κ. Μαρινάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων του MEGA:

«Αυτές τις ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα έγκλημα σε βάρος 420 εργαζομένων του MEGA. Δημοσιογράφοι, Τεχνικοί και Διοικητικοί υπάλληλοι στήριξαν απλήρωτοι εδώ και 2 χρόνια το κανάλι προκειμένου να μην κλείσει. Τώρα αποκαλύπτεται ότι εξαπατήθηκαν.

Στα ταμεία των τραπεζών συσσωρεύθηκαν 50 εκ. ευρώ από διαφημίσεις, όμως οι μέτοχοι του καναλιού αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. To MEGA οδηγείται σε ξαφνικό θάνατο.

Οι μέτοχοι του MEGA και η κυβέρνηση οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους έστω και την ύστατη στιγμή. 420 εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους τίθενται σε άμεσο κίνδυνο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...