355
Στην ενημέρωση της Τρίτης, ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε επισήμως την άρση των πρώτων περιοριστικών μέτρων | ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Αρχίζει η άρση των μέτρων: ανοίγουν στις 27/4 υποθηκοφυλακεία, Πρωτοδικεία και Ειρηνοδικεία

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2020, 13:05
Στην ενημέρωση της Τρίτης, ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε επισήμως την άρση των πρώτων περιοριστικών μέτρων
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Αρχίζει η άρση των μέτρων: ανοίγουν στις 27/4 υποθηκοφυλακεία, Πρωτοδικεία και Ειρηνοδικεία

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2020, 13:05

Την εκκίνηση της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, με το άνοιγμα, στις 27 Απριλίου, των υποθηκοφυλακείων, Ειρηνοδικείων και Πρωτοδικείων για συγκεκριμένες διαδικασίες, ανακοίνωσε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η σταδιακή μετάβαση στην κανονικότητα «ξεκινάει συμβολικά από τη Δικαιοσύνη καθώς από τις 27 Απριλίου θα ανοίξουν τα Υποθηκοφυλακεία έμμισθα και άμισθα», τα Ειρηνοδικεία και τα Πρωτοδικεία «για συγκεκριμένες διαδικασίες όπως π.χ. εκείνες των συναινετικών προσημειώσεων».

Μάλιστα, διευκρίνισε, για την αποφυγή συνωστισμού, η διαδικασία θα γίνεται μέσω των γραμματειών χωρίς τη συμμετοχή των διαδίκων.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η ανακοίνωση του χρονοδιαγράμματος άρσης των μέτρων

Ηδη, δήλωσε ο κ. Πέτσας, η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα, «δεν είμαστε όμως ακόμη εκεί. Χρειάζεται να επιμείνουμε στα μέτρα που ισχύουν μέχρι τις 27 Απριλίου. Σε κάθε περίπτωση η επιστροφή θα είναι σταδιακή, μακρόσυρτη και στοχευμένη ώστε να μην έχουμε πισωγυρίσματα. Θα είναι μια δύσκολη άσκηση την οποία καλούμαστε να λύσουμε και πάλι όλοι μαζί».

Οπως ενδεικτικά ανέφερε, η αρχή μπορεί να γίνει από ομάδες του πληθυσμού που σύμφωνα και με τις υποδείξεις των ειδικών διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές και από τις οικονομικές δραστηριότητες που συνεπάγονται λιγότερο συνωστισμό όπως για παράδειγμα τα μικρά καταστήματα λιανεμπορίου, μπορεί επίσης να περιλαμβάνει τα σχολεία.


Υπογράμμισε ωστόσο πως «σε κάθε περίπτωση έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού όπως τους ηλικιωμένους και τους συμπολίτες μας με υποκείμενα νοσήματα.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης χαιρέτισε τη συμμόρφωση των πολιτών στα μέτρα, ακόμα και τη «δύσκολη» περίοδο του Πάσχα, λέγοντας:

«Η ανταπόκριση της κοινωνίας στα δύσκολα και πρωτοφανή μέτρα υπήρξε καθολική. Οι Ελληνες περάσαμε και αυτό το τεστ ατομικής υπευθυνότητας και συλλογικής ωριμότητας και όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός στο πασχαλινό μήνυμά του, μένοντας στον ίδιο δρόμο σύντομα θα ξεκινήσουμε τη σταδιακή μετάβαση σε μια νέα εποχή». 

Οπως έκανε γνωστό ο κ. Πέτσας ι επίσημες ανακοινώσεις για το χρονοδιάγραμμα της άρσης των μέτρων θα γίνουν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό την ερχόμενη εβδομάδα.

«Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει στις 27 ή μετά τους Έλληνες. Το σχέδιο μετάβασης στην κανονικότητα θα ξεδιπλωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα για να αποφύγουμε το πισωγύρισμα», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...