281
O Aλέξης Τσίπρας στο βήμα της Βουλής | ΙΝΤΙΜΕnews

Επιμένει με το #Σκοιλ_Ελικικού ο Τσίπρας: επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2020, 12:12
O Aλέξης Τσίπρας στο βήμα της Βουλής
|ΙΝΤΙΜΕnews

Επιμένει με το #Σκοιλ_Ελικικού ο Τσίπρας: επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2020, 12:12

Ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε πεδίο άσκησης αντιπολίτευσης στις παραφωνίες κατά τη διαδικασία ενίσχυσης των επιστημόνων με τα voucher των 600 ευρώ και σταθερά συντηρεί το συγκεκριμένο σημείο τριβής με την κυβέρνηση ψηλά στην ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ετσι λίγα 24ωρα μετά την πρό(σ)κλησή του για προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή (περισσότερα εδώ), επανέρχεται στο θέμα, με επίκαιρη ερώτησή του προς τον Πρωθυπουργό.

«Ο Πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι είναι ένας άνθρωπος που πιστεύει βαθιά στην κοινοβουλευτική μας δημοκρατία και κάθε φορά είναι έτοιμος να έρθει στη Βουλή, να τοποθετηθεί ώστε να μάθουν και οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού στο ελληνικό κοινοβούλιο αλλά και όλοι οι πολίτες τι συμβαίνει για όλα τα θέματα αιχμής που τους αφορούν», είχε δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τη σύγκρουση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία, στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Κάνοντας λόγο για «εξευτελιστικά προγράμματα ψευτοκατάρτισης», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί από τον Πρωθυπουργό να ακυρώσει τα «κακής ποιότητας βάουτσερ» και να αποκαταστήσει –όπως χαρακτηριστικά αναφέρει– την αξιοπρέπεια των επιστημόνων μέσω μιας έκτακτης χορήγησης επιδόματος για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Εμφανιζόμενος ως όψιμος υποστηρικτής των επιστημόνων/ ελευθέρων επαγγελματιών (των εκπροσώπων της λεγόμενης μεσαίας τάξης που ο ίδιος γονάτισε με την πολιτική της ανελέητης φορολογικής αφαίμαξης την περίοδο της διακυβέρνησής του), ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αδιαφορεί και τους εξευτελίζει με τη εν λόγω διαδικασία τηλεκατάρτισης, αντί να τους εντάξει απευθείας στην έκτακτη χρηματοδότηση των 800 ευρώ.

Τον κατηγορεί τέλος για αχρείαστη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού με χρήματα που αντί να στηρίξουν τους επιστήμονες/ελεύθερους επαγγελματίες, πηγαίνουν ασκόπως σε 399 ΚΕΚ και, ιδίως, σε επτά παρόχους πλατφόρμας τηλεκατάρτισης, χωρίς πρόνοια για σοβαρό έλεγχο ποιότητας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...