308
O Σοφία Ζαχαράκη σε παλαιότερη δημόσια παρουσία της. Την Τρίτη του Πάσχα μίλησε στο Mega | SOOC

Ζαχαράκη: Προτεραιότητα η Γ’ Λυκείου, άγνωστο αν θα γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2020, 10:58
O Σοφία Ζαχαράκη σε παλαιότερη δημόσια παρουσία της. Την Τρίτη του Πάσχα μίλησε στο Mega
|SOOC

Ζαχαράκη: Προτεραιότητα η Γ’ Λυκείου, άγνωστο αν θα γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2020, 10:58

Για μία ακόμη φορά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας –διά στόματος της υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη– περιέγραψε ως βασική προτεραιότητα τη Γ’ Λυκείου και τις πανελλαδικές εξετάσεις, παραδεχόμενη παράλληλα, εμμέσως πλην σαφώς, ότι για τις υπόλοιπες τάξεις η επάνοδος στη σχολική ζωή –που έχει διακοπεί βίαια από τις αρχές Μαρτίου λόγω της επιδημίας του κορονοϊού– θα είναι διαφορετική και ίσως για λίγο, μέχρι τις διακοπές του καλοκαιριού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, μιλώντας στο Mega το πρωί της Τρίτης του Πάσχα, η κυρία Ζαχαράκη παραδέχτηκε ότι μελετάται σενάριο για το «αν» θα γίνουν προαγωγικές εξετάσεις στις κατώτερες τάξεις του Λυκείου, ενώ είναι ακόμη άγνωστο τι θα συμβεί με τις εξετάσεις που δίνουν κάποια παιδιά όταν αλλάζουν βαθμίδα εκπαίδευσης, από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.

«Ενα κομμάτι της ύλης, θα μετακυληθεί στην αρχής της επόμενης εκπαιδευτικής χρονιάς, προκειμένου να γίνει ομαλή μετάβαση», παραδέχτηκε η κυρία Ζαχαράκη, κάτι που σημαίνει πολλά για το τι θα συμβεί τον Μάιο με τις άλλες τάξεις. Η ίδια πάντως επέμεινε ότι «η χρονιά δεν θα χαθεί, το ακαδημαϊκό έτος δεν θα χαθεί».

Η κυρία Ζαχαράκη παρέπεμψε και πάλι στους ειδικούς για το αν και πότε θα ανοίξουν τα σχολεία –που με βάση την τελευταία ΚΥΑ θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον ως τις 10 Μαΐου– και τόνισε ότι εφόσον επαναλειτουργήσουν, αυτό θα γίνει με αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής για την προστασία, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Οσον αφορά τη Γ’ Λυκείου η υφυπουργός Παιδείας τόνισε ότι «από τα μέσα Ιουνίου και μετά, οποιαδήποτε ημερομηνία για τις Πανελλαδικές είναι πιθανή», υπενθύμισε ότι οι υποψήφιοι γνωρίζουν την ύλη που θα εξεταστούν, αλλά σημείωσε ότι οι εξετάσεις θα γίνουν, ίσως με έναν τρόπο διαφορετικό με γνώμονα την προστασία της υγείας των μαθητών.

«Θα ακολουθήσουμε πλήρως τις υποδείξεις των ειδικών. Η Γ΄ λυκείου αποτελεί προτεραιότητα. Η επάνοδος στα σχολεία θα γίνει με γνώμονα την προστασία της υγείας των παιδιών αλλά και των καθηγητών», επανέλαβε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...