329
|

Ανοίγει η διαθήκη Τσοχατζόπουλου – Οι μυστηριώδεις αριθμοί στο προσωπικό του αρχείο

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2022, 10:59

Ανοίγει η διαθήκη Τσοχατζόπουλου – Οι μυστηριώδεις αριθμοί στο προσωπικό του αρχείο

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2022, 10:59

Ανοίγει σήμερα μία από τις διαθήκες του Ακη Τζοχατζόπουλου, με τον Νίκο Αλεξανδρή, δικηγόρο της συζύγου του εκλιπόντος, Βίκυς Σταμάτη, να δηλώνει πως έχει πληροφορίες για την ύπαρξη και άλλων διαθηκών, οι οποίες ενδέχεται να γίνουν γνωστές εντός των επόμενων εβδομάδων.

Πέπλο μυστηρίου, εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, καλύπτει μία σειρά από αριθμούς που φέρεται να βρέθηκαν στο προσωπικό αρχείο του Ακη Τσοχατζόπουλου, με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι πιθανότατα αντιστοιχούν σε τραπεζικές θυρίδες.

«Πράγματι, στο προσωπικό του αρχείο βρέθηκαν κάποιοι αριθμοί που παραπέμπουν ευθέως σε θυρίδες ξένων τραπεζών. Εχει ξεκινήσει η διαδικασία για να γίνει επίσημα και να ανακαλύψουμε σε ποιον ανήκουν οι θυρίδες, ποιοι είναι δηλαδή οι δικαιούχοι, ποιο είναι το περιεχόμενο, και η Βίκυ Σταμάτη έχει δεσμευτεί πως μόλις έχουμε τις απαντήσεις, θα παραδοθούν τα στοιχεία στο ελληνικό κράτος για να πράξει τα δέοντα», ανέφερε ο κ. Αλεξανδρής.

«Ο Ακης Τσοχατζόπουλος υποστήριξε ότι δεν ήταν ο δικαιούχος του “βρώμικου” χρήματος. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι συγκεκριμένες θυρίδες δεν ανήκουν στον Ακη Τσοχατζόπουλο ή τη σύζυγό του. Κρατήστε το αυτό, όταν αποκαλυφθούν σε ποιους ανήκουν οι θυρίδες, τότε θα ανατραπεί όλο το πλαίσιο που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Κανείς δεν ξέρει τι υπάρχει μέσα σε μία θυρίδα», σημείωσε με νόημα ο δικηγόρος.

Εκτίμησή του είναι ότι πιθανώς οι αριθμοί αυτοί αποτελούν μέρος της έρευνας του πρώην υπουργού προκειμένου να υποστηρίξει την αθωότητά του.

«Οταν αποφυλακίστηκε ο εκλιπών ξεκίνησε να κάνει μία προσπάθεια για να συλλέξει στοιχεία που θα αποδείκνυαν την αθωότητά του. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος πέθανε μετά από σύντομο χρονικό διάστημα από την αποφυλάκισή του. Εικάζω δεν πρόλαβε να τα αξιοποιήσει και γι’ αυτό βρέθηκαν στο προσωπικό του αρχείο. Είναι ένα αρχείο τεράστιο, υπάρχουν απίστευτα πράγματα μέσα. Θέλει πολύ κόπο και χρόνο για να το ψάξει κανείς λεπτομερώς», εξήγησε ο κ. Αλεξανδρής.

Πλέον, κατέληξε, το μόνο που απασχολεί τη Βίκυ Σταμάτη είναι η ησυχία και η ηρεμία της, καθώς και η αποκατάσταση του ονόματός της και του παιδιού της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News