229
| INTIMENEWS

Ανδρουλάκης: Να πάψει το δικαίωμα στη στέγαση να θεωρείται πολυτέλεια – να καταργηθεί η Golden Visa

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2024, 14:15

Ανδρουλάκης: Να πάψει το δικαίωμα στη στέγαση να θεωρείται πολυτέλεια – να καταργηθεί η Golden Visa

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2024, 14:15

Στο πολιτικό χαρτί του προβλήματος στέγης –που η αλήθεια είναι ότι πρώτο είχε αναδείξει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής– συνεχίζει να ποντάρει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος παρουσίασε τη σχετική διαδικτυακή καμπάνια του κόμματός του.

Ο κ. Ανδρουλάκης ανήρτησε την Τετάρτη βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την οποία εγκαινίασε την ενημερωτική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τη διαρκώς διογκούμενη στεγαστική κρίση στην Ελλάδα.

«Η σωρευτική αύξηση των ενοικίων κατά την πρώτη τετραετία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ήταν 50%. Το 72% των ενοικιαστών δίνουν πάνω από το 40% του εισοδήματός τους για το ενοίκιο!», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης για να προσθέσει:

«Οικογένειες, νέα ζευγάρια, φοιτητές οδηγούνται σε αδιέξοδο και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επιτρέπει να μετατρέπονται ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα σε ξενοδοχεία χωρίς τους περιορισμούς, που έθεσαν άλλες μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, και συνεχίζει πολιτικές όπως η golden visa, που ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με ανάλογα προβλήματα, είτε παγώνει είτε καταργείται».

Ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος έχει καταθέσει και επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για την στεγαστική κρίση, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει στη Βουλή, τόνισε στο μήνυμά του ότι «το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις για ένα πρόγραμμα κοινωνικών κατοικιών, μέτρα για να αποκλιμακωθούν τα ενοίκια και βέβαια την πλήρη κατάργηση ή έστω αναστολή της golden visa. Για να πάψει το δικαίωμα στη στέγαση να θεωρείται πολυτέλεια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...