309
Ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε με αφρικανούς μετανάστες στη Φότζια | Facebook

Μιράκολο: Κόντε και Σαλβίνι στηρίζουν της γης τους μετανάστες!

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2018, 22:34
Ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε με αφρικανούς μετανάστες στη Φότζια
|Facebook

Μιράκολο: Κόντε και Σαλβίνι στηρίζουν της γης τους μετανάστες!

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2018, 22:34

Πώς μπορείς όταν η «φίρμα» σου είναι η αντιμετανάστευση και «παντιέρα» σου το prima gli italiani να συγκλονίζεσαι από ένα -άντε, δύο- πολύνεκρα τροχαία δυστυχήματα με θύματα αφρικανούς φτωχοδιάβολους που ήρθαν στην πατρίδα σου για να φάνε μια μπουκιά ψωμί αλλά βρήκαν φριχτό θάνατο;

Πώς γίνεται από άτεγκτος να μεταβάλλεσαι σε φιλεύσπλαχνο; Γίνονται θαύματα; Μήπως ο θάνατος (των άλλων) συνετίζει;

Στην Ιταλία της συγκυβέρνησης Λέγκας – Πέντε Αστεριών φαίνεται ότι όλα γίνονται. Και ότι η αντιμεταναστευτική πολιτική μια χαρά ταιριάζει με την ανθρωπιστική ρητορεία – όταν υπάρχει επικοινωνιακός λόγος, φυσικά, για τέτοιου είδους σύνθεση. Αλλιώς, γιατί να «μαυρίζει», μπροστά στις κάμερες, η ψυχή σου;

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε και ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι πήγαν την Τρίτη 7 Αυγούστου στη Φότζια, τόπο μαρτυρικού θανάτου, την περασμένη Δευτέρα, για 12 μετανάστες, εργάτες γης στα χωράφια της Πούλια. (Μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαν σκοτωθεί άλλοι τέσσερις στην ίδια περιοχή – σύνολο: 16 σκοτωμένοι μετανάστες.)

Και δήλωσαν πως πρώτο μέλημά τους είναι η πάταξη της εκμετάλλευσης και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Τα «έριξαν» και στη Μαφία.

«Η πυξίδα της κυβέρνησής μας, και σε ό,τι αφορά την πολιτική για τη μετανάστευση, είναι να εγγυηθεί την αξιοπρέπεια της ζωής και την αξιοπρέπεια της εργασίας» έγραψε στο Διαδίκτυο ο ιταλός πρωθυπουργός.

Και ο Ματέο Σαλβίνι δήλωσε: «Η πάταξη της Μαφίας και της εκμετάλλευσης είναι προτεραιότητες για εμένα και για την κυβέρνηση. Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο μέσον».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, «βαθμιαία, θα μπορέσουν να αδειάσουν οι συνοικίες-γκέτο όπου ζουν οι μετανάστες», ενώ «διετέθησαν ήδη κάποια εκατομμύρια ευρώ για να ξεπερασθεί η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης». «Είπα σε πολλούς νέους ότι αν θέλουν να εργασθούν νόμιμα, το υπουργείο Εσωτερικών είναι στο πλευρό τους» είπε ο Σαλβίνι.

Των δηλώσεών του υπουργού Εσωτερικών και ηγέτη της ακροδεξιάς Λέγκας είχε προηγηθεί σύσκεψη κυβερνητικών και κρατικών παραγόντων στη Φότζια, με αντικείμενο τις συνθήκες εργασίας στα χωράφια και διαβίωσης των μεταναστών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...