169
Φωτογραφία που είχε δημοσιοποιήσει το τουρκικό υπουργείο Αμυνας, με το «Oruc Reis» και τη συνοδεία του | Twitter/T.C. Millî Savunma Bakanlığı Πηγή: Protagon.gr

Anadolu: Η Τουρκία ακυρώνει τη Navtex για ασκήσεις την 28η Οκτωβρίου

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2020, 18:16
Φωτογραφία που είχε δημοσιοποιήσει το τουρκικό υπουργείο Αμυνας, με το «Oruc Reis» και τη συνοδεία του
|Twitter/T.C. Millî Savunma Bakanlığı Πηγή: Protagon.gr

Anadolu: Η Τουρκία ακυρώνει τη Navtex για ασκήσεις την 28η Οκτωβρίου

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2020, 18:16

Στην ακύρωση της Navtex για την 28η Οκτωβρίου προχώρησε η Τουρκία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με τουρκικές κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο πρόκειται για κίνηση καλής θέλησης. «Η Τουρκία ακυρώνει τη Navtex που εκδόθηκε για προγραμματισμένες στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στη Μεσόγειο, ως χειρονομία καλής θέλησης, λένε πηγές ασφαλείας», όπως μεταδίδει το πρακτορείο, προσθέτοντας ότι και η Ελλάδα ακύρωσε επίσης τη σχετική Navtex.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, η Τουρκία εξέδωσε νέες Navtex εκ των οποίων οι δύο από τις τρεις αφορούσαν την περιοχή στα ανοιχτά της Φοινίκης, νοτιοανατολικά του Καστελόριζου, μεταξύ 27-28-29 Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση ήρθε λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος γνωστοποίησε ότι Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν να ακυρώσουν στρατιωτικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο που έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα, τις ημέρες των εθνικών εορτών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...