733
Η Αν Σινκλέρ δηλώνει ότι στήριξε τον Στρος Καν επειδή «δεν εγκαταλείπεις έναν άνδρα που έχει καταρρεύσει». Κάτω δεξιά, η συγγραφέας Τριστάν Μπανόν η οποία κατήγγειλε τον DSK για απόπειρα βιασμού | CreativeProtagon

Αν Σινκλέρ: «Ημουν υποταγμένη στον Ντομινίκ Στρος-Καν»

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2021, 20:33
Η Αν Σινκλέρ δηλώνει ότι στήριξε τον Στρος Καν επειδή «δεν εγκαταλείπεις έναν άνδρα που έχει καταρρεύσει». Κάτω δεξιά, η συγγραφέας Τριστάν Μπανόν η οποία κατήγγειλε τον DSK για απόπειρα βιασμού
|CreativeProtagon

Αν Σινκλέρ: «Ημουν υποταγμένη στον Ντομινίκ Στρος-Καν»

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2021, 20:33

«Ημουν μία γυναίκα της δράσης… έπαιρνα συνεντεύξεις από ισχυρούς ανθρώπους, αλλά με εκείνον φοβόμουν τις διαφωνίες και μην τυχόν δεν τον ικανοποιήσω. Αυτό σημαίνει πως ήμουν υποχείριό του; Δεν το γνωρίζω, αλλά σε κάθε περίπτωση επρόκειτο για υποταγή και αποδοχή».

Αυτά δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο  γαλλικό Elle η Αν Σινκλέρ. Η 72χρονη γαλλίδα δημοσιογράφος, διάσημη τηλεοπτική παρουσιάστρια, υπήρξε σύζυγος του Ντομινίκ Στρος – Καν από το 1991 έως το 2012. Ο τότε επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατηγορήθηκε τον Μάιο του 2011 για σεξουαλική επίθεση εναντίον της καμαριέρας Ναφισάτου Ντιάλο στη σουίτα του στο ξενοδοχείο Sofitel του Μανχάταν.

Το σκάνδαλο αποτέλεσε ένα ολέθριο πλήγμα για την πολιτική καριέρα του Στρος-Καν, ο οποίος εκείνη την περίοδο θεωρείτο το φαβορί για το χρίσμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές. Μετά τη δημοσιοποίηση των κατηγοριών από την πλευρά της καμαριέρας από τη Νέα Γουινέα, ο Στρος Καν συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης και αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το ΔΝΤ.

Μιλώντας στο γαλλικό περιοδικό δέκα χρόνια μετά από το ξέσπασμα του πολύκροτου, όπως εξελίχθηκε, σκανδάλου, η πρώην σύζυγος του πρώην πανίσχυρου γάλλου πολιτικού, παραδέχτηκε πως εκείνη την περίοδο βρισκόταν υπό την εξουσία του. Σημείωσε επίσης πως έπειτα από τον γάμο τους, το 1991, κατέληξε σταδιακά να είναι εξαρτημένη συναισθηματικά από τον DSK, όπως ήταν γνωστός στη Γαλλία και σε όλον τον κόσμο ο Στρος – Καν, αλλά και να τον φοβάται.

Δύο χρόνια αφότου απαγγέλθηκε κατηγορία εναντίον του για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού κατά της καμαριέρας του Sofitel, γάλλοι εισαγγελείς ανακοίνωσαν πως ο DSK επρόκειτο να δικαστεί και στη Γαλλία ως ύποπτος για μαστροπεία. Τελικά, ωστόσο, απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες που τον βάρυναν στη Νέα Υόρκη ενώ τον Ιούνιο του 2015 αθωώθηκε και στην πατρίδα του. Η πορεία του, όμως, στα κοινά τερματίστηκε με τον πλέον άδοξο, αν όχι ατιμωτικό τρόπο. Πλέον ο 71χρονος Ντομινίκ Στρος – Καν ζει στο Μαρόκο και εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων, αναφέρουν οι λονδρέζικοι Times σε ρεπορτάζ τους.

Οσον αφορά την Αν Σινκλέρ, υπήρξε η κεντρική παρουσιάστρια μίας από τις πιο διάσημες πολιτικές εκπομπές της γαλλικής τηλεόρασης ενώ σήμερα το μόνο σίγουρο είναι πως δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα οικονομικό καθώς είναι κληρονόμος μεγάλου μέρους της περιουσίας του παππού της, του περίφημου συλλέκτη και εμπόρου έργων τέχνης Πολ Ρόζενμπεργκ.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Elle δεν έκρυψε πως αγαπούσε πραγματικά τον Στρος – Καν και εξήγησε πως επέλεξε να του συμπαρασταθεί όταν βρέθηκε στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών αλλά και της κοινής γνώμης, επειδή «δεν εγκαταλείπεις έναν άνδρα που έχει καταρρεύσει». Η Αν Σινκλέρ στήριξε τον πρώην σύζυγό της και οικονομικά, καλύπτοντας τα νομικά έξοδά του στη Νέα Υόρκη, και κάθε φορά που τον ρωτούσε για τις επίμονες και συνταρακτικές φήμες που κυκλοφορούσαν, εκείνος κατάφερνε πάντα να την πείθει για την αθωότητά του.

Επανέλαβε πως κατά τη διάρκεια του γάμου τους δεν γνώριζε το παραμικρό για τις εξωσυζυγικές σεξουαλικές σχέσεις του ακόλαστου DSK. Σήμερα, ωστόσο, αναγνωρίζει πως αρνούνταν να αποδεχτεί την πραγματικότητα. «Γνωρίζω πως είναι πολύ δύσκολο να το αποδεχτεί κάποιος. Παραδέχομαι πως εγώ η ίδια δεν θα το πίστευα εάν με ενημέρωνε κάποιος σχετικά», είπε.

Μετά την απαγγελία κατηγοριών στη Νέα Υόρκη, ότι ο Ντομινίκ Στρος – Καν αποπειράθηκε να τη βιάσει το 2002, όταν ήταν μόλις 23 ετών, κατήγγειλε και η Τριστάν Μπανόν, μία συγγραφέας από τη Γαλλία, αλλά ο DSK γλίτωσε τελικά τη δίωξη λόγω έλλειψης επαρκών αποδεικτικών στοιχείων.

Ομως τα γεγονότα που τερμάτισαν την πολιτική του καριέρα οριστικά, κλόνισαν τελικά και τον γάμο του. Η Αν Σινκλέρ αποφάσισε να τον εγκαταλείψει το 2012, μετά την απαγγελία κατηγοριών για μαστροπεία, όταν οι γαλλικές αρχές πραγματοποιούσαν έρευνες για να διαπιστώσουν εάν ο DSK μίσθωνε ιερόδουλες για όργια σε πολυτελή ξενοδοχεία στη Λίλη, στο Παρίσι και στην Ουάσιγκτον.

«Είπα στον εαυτό “αυτό παραπάει”. Το Sofitel ήταν ήδη κάτι υπερβολικό. Μας κατασκόπευε όλος ο κόσμος. Η κατάσταση ήταν παρανοϊκή», σημείωσε η Σινκλέρ, εξηγώντας πως τα περί μαστροπείας και οργίων με πόρνες ξεπέρασαν τα όρια της ανοχής της.

Κατά τη συνέντευξή της αναφέρθηκε και στις προεδρικές φιλοδοξίες του πρώην συζύγου της, αποκαλύπτοντας πως κάθε άλλο παρά ενθουσιασμένος ήταν με το ενδεχόμενο να κυβερνήσει τη Γαλλία, κερδίζοντας τις εκλογές ως υποψήφιος των Σοσιαλιστών. «Δεν ήμουν πολύ πρόθυμη να πάω στο Ελιζέ και ούτε εκείνος ήταν ιδιαίτερα, επρόκειτο για  μία αλληλουχία γεγονότων», εξήγησε η Σινκλέρ, η οποία από τότε που εγκατέλειψε τον Στρος – Καν, συζεί με τον 89χρονο ιστορικό και ακαδημαϊκό Πιέρ Νορά. Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να κυκλοφορήσουν στη Γαλλία τα απομνημονεύματά της με τον τίτλο «Passé Composé».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...