360
Οι περίπτωση των Οκτώ (στη φωτογραφία) είναι άλλη από αυτή των Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ | INTIMEnews

Αλλο (και άλλοι) οι Δύο και άλλο οι Οκτώ

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2018, 17:28
Οι περίπτωση των Οκτώ (στη φωτογραφία) είναι άλλη από αυτή των Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ
|INTIMEnews

Αλλο (και άλλοι) οι Δύο και άλλο οι Οκτώ

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2018, 17:28

Η ανάδειξη μέσω των έγκυρων Τimes της καταγγελίας για την τύχη των δύο τούρκων κομάντο που φιλοδοξούσαν να σκοτώσουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος κατέφυγαν στην Ελλάδα αιτούμενοι πολιτικό άσυλο, μπέρδεψε πολλούς στα ελληνικά μίντια.

«Μυστήριο με δύο από τους Οκτώ», έγραψαν πολλά sites. H περίπτωση όμως των Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ, των  δύο κομάντο της μονάδας «Υποβρύχια Επίθεση» (Su Alti Taarruz) ή αλλιώς «SAT» που πρωτοστάτησε στο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν, διαφέρει από αυτή των οκτώ τούρκων αξιωματικών για τους οποίους έχει ήδη αποφανθεί η ελληνική Δικαιοσύνη τόσο για το ζήτημα της έκδοσής τους στην Τουρκία , όσο και για αυτό της χορήγησης ασύλου.

Οι δύο λοχίες, των οποίων η τύχη αγνοείται μετά την αποφυλάκισή τους λόγω παρέλευσης του 18μηνου, φέρονται να ήταν αυτοί που το βράδυ του πραξικοπήματος πήγαν στο ξενοδοχείο του τούρκου προέδρου στη Μαρμαρίδα για να τον εκτελέσουν (δείτε κάτω το βίντεο) και σήμερα στην Τουρκία θεωρούνται ως ο Νο 1 δημόσιος κίνδυνος.

Κατά μία εκδοχή μάλιστα στην ομάδα των Τσετίν και Αρίκ που πέρασε παράνομα σε ελληνικό έδαφος την 15η Φεβρουαρίου 2017, μετείχαν ακόμα τρεις τούρκοι κομάντο, οι οποίοι επίσης εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς και παρέμεναν αγνοούμενοι μέχρι τον Μάιο. Πρόκειται για τους Αχμέτ Τσαμόγλου, Γιουτσέλ Οζκάν και Μουσταφά Οζέλ, οι οποίοι, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, συνελήφθησαν τη 15η Μαΐου στην Αδριανούπολη.

«Την ημέρα που συνελήφθησαν και ζήτησαν πολιτικό άσυλο, τους πήγαν σε ένα ξενοδοχείο. Την ώρα που δειπνούσαν μία ομάδα κουκουλοφόρων ανδρών των ελληνικών ειδικών δυνάμεων, εισέβαλε στο δωμάτιό τους, τους πέρασε χειροπέδες και τους έστειλε πίσω στην Τουρκία», υποστήριξε μεταξύ άλλων η συνήγορος των δύο πραξικοπηματιών Σταυρούλα Τομαρά.

Η ίδια άφησε υπόνοιες περί ανταλλαγής των δύο με τους προσφάτως απελευθερωθέντες έλληνες αξιωματικούς Μητρετώδη και Κούκλατζη. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ. όμως, αμφότεροι έχουν μεταφερθεί σε μυστική τοποθεσία για τη δική τους ασφάλεια.

Παράλληλα, όπως ήταν επόμενο, άρχισε και η σεναριολογία για την τύχη των δύο κομάντο με τη θεματολογία να ποικίλλει :  από την τραβηγμένη εκδοχή της απαγωγής τους από τούρκους πράκτορες, μέχρι την ασφαλή μεταφορά τους σε τρίτη χώρα ή την «αγκαλιά» του Φετουλάχ Γκιουλέν στις ΗΠΑ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι άλλο Δύο και άλλο Οκτώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...