211
Aνδρας κρατά ένα πλακάτ που απεικονίζει τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια μιας αγρυπνίας στη μνήμη του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι. |  REUTERS/Yara Nardi

Αλεξέι Ναβάλνι: Επιστρέφεται η σορός του στη μητέρα του

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2024, 18:16
Aνδρας κρατά ένα πλακάτ που απεικονίζει τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια μιας αγρυπνίας στη μνήμη του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.
| REUTERS/Yara Nardi

Αλεξέι Ναβάλνι: Επιστρέφεται η σορός του στη μητέρα του

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2024, 18:16

Η σορός του ρώσου επικριτή του Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι, επεστράφη στη μητέρα του, δήλωσε η εκπρόσωπός του. 

Αυτό έγινε αφού της είχαν πει -σύμφωνα με πληροφορίες- να συμφωνήσει σε μια «μυστική» ταφή, διαφορετικά θα τον έθαβαν στην αποικία της φυλακής όπου πέθανε στις 16 Φεβρουαρίου. 

Σε μια ανάρτηση στο X, η εκπρόσωπος του Ναβάλνι Κίρα Γιάρμις ευχαρίστησε όλους όσοι είχαν ζητήσει την επιστροφή της σορού του. 

«Η κηδεία δεν έχει γίνει ακόμη», έγραψε και προσέθεσε: «Δεν ξέρουμε αν οι αρχές θα επιτρέψουν να διεξαχθεί με τον τρόπο που θέλει η οικογένειά του και όπως αξίζει στον Αλεξέι». 

Την τελευταί εβδομάδα η μητέρα του Ναβάλνι, Λουντμίλα, διέμενε σε μία μικρή πόλη κοντά στις φυλακές του Αρκτικού Κύκλου, αρνούμενη να διαπραγματευτεί με τις ρωσικές Αρχές που την εκβίαζαν ότι αν η κηδεία δεν γίνει μυστικά, τότε θα θάψουντη σορό στις φυλακές.

«Τον βασανίζουν και μετά θάνατον»

Νωρίτερα το Σάββατο, η χήρα του Ναβάλνι, Γιούλια, κατηγόρησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι κρατούσε «όμηρο» το σώμα του εκλιπόντος συζύγου της και τον επέβαλε σε βασανιστήρια, όπως κι όταν ζούσε, αναφέρει το BBC.

Κατηγόρησε ξανά τον Ρώσο πρόεδρο ότι βρίσκεται πίσω από τον θάνατο του συζύγου της. 

Το Κρεμλίνο έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς, χαρακτηρίζοντας την αντίδραση των Δυτικών στον θάνατο «υστερική». 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...