210
H κατάσταση με τον κορονοϊό στη Γαλλία δεν επιτρέπει ταξίδια στο εξωτερικό, έκρινε ο πρόεδρος Μακρόν | Reuters

Ακύρωσε ο Μακρόν την επίσκεψη για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2021, 13:23
H κατάσταση με τον κορονοϊό στη Γαλλία δεν επιτρέπει ταξίδια στο εξωτερικό, έκρινε ο πρόεδρος Μακρόν
|Reuters

Ακύρωσε ο Μακρόν την επίσκεψη για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2021, 13:23

Στην ακύρωση της επίσκεψής του στην Αθήνα, για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου και τις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, προέβη τελικά ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, εξαιτίας της σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα του.

Σημειώνεται ότι το Παρίσι και άλλες 16 περιοχές της Γαλλίας εισέρχονται σε νέο αυστηρό lockdown για τουλάχιστον έναν μήνα λόγω της αλματώδους αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 .

«H χώρα αντιμετωπίζει το τρίτο πανδημικό κύμα και η επιδημιολογική κατάσταση επιβάλλει τη λήψη αυστηρών μέτρων», ανακοίνωσε ο γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

Κατά συνέπεια, από τα μεσάνυχτα και για τέσσερις εβδομάδες, οι κάτοικοι της γαλλικής πρωτεύουσας και των άλλων «κόκκινων περιοχών» θα περιοριστούν σε αγορές πρώτης ανάγκης, οι μετακινήσεις μεταξύ νομών απαγορεύονται, ενώ μετατίθεται και η απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά μία ώρα νωρίτερα, στις 7 μ.μ.

Την Αθήνα, πάντως, αναμένεται να επισκεφθεί στις 24 Μαρτίου ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο Μιχαήλ Μισούστιν θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 24 Μαρτίου, με αντικείμενο τις διμερείς σχέσεις και θα παρακολουθήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις και τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα.

Για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου αναμένεται να έρθει στη χώρα μας και ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...