361
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Μιχαήλ Μισούστιν στο περιθώριο της επίσκεψης του ρώσου αξιωματούχου για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/Reuters/CreativeProtagon

Είναι επίσημο: ο ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν στην Αθήνα για το 1821

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2021, 18:18
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Μιχαήλ Μισούστιν στο περιθώριο της επίσκεψης του ρώσου αξιωματούχου για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/Reuters/CreativeProtagon

Είναι επίσημο: ο ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν στην Αθήνα για το 1821

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2021, 18:18

Με μια ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου το απόγευμα της Πέμπτης επιβεβαιώθηκε ότι ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν θα παραβρεθεί στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Η έλευση ενός εκπροσώπου της Ρωσικής Ομοσπονδίας ήταν η μοναδική εκρεμότητα σχετικά με τις υψηλές προσκλήσεις που είχε απευθύνει η Ελληνική Δημοκρατία για τους εορτασμούς, θέλοντας να τιμήσει τις Μεγάλες Δυνάμεις (Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία) για τη συμβολή τους στον αγώνα της ελληνικής ανεξαρτησίας και τον ρόλο τους στην καθοριστική Ναυμαχία του Ναβαρίνου το 1827.

Ως γνωστόν το ζεύγος Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν είχαν επιβεβαιώσει την παρουσία του, όπως και ο πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του βρετανικού θρόνου Κάρολος.

Ο 55ετής Μιχαήλ Μισούστιν (Mikhail Mishustin), πρωθυπουργός του Βλαντίμιρ Πούτιν εδώ και έναν χρόνο, θα επισκεφτεί την Αθήνα την προσεχή Τετάρτη και θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου την ίδια ημέρα. Την επομένη θα παρακολουθήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις και τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα.

Ηδη οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις καθώς πέρα από τα ζητήματα ασφαλείας υπάρχουν και αυτά του πρωτοκόλλου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν των προσκεκλημένων το βράδυ της Τετάρτης και έτσι στο Προεδρικό θα βρεθούν ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, ο Εμανουέλ και η Μπριζίτ Μακρόν, ο Μιχαήλ Μισούστιν με τη σύζυγό του, αλλά και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης. Σύμφωνα με τον «Μικροπολιτικό» των «Νέων», το πιο καλά κρυμένο μυστικό είναι ο σεφ που έχει αναλάβει το μενού.

Ηδη εξάλλου, σύμφωνα με την «Καθημερινή», ομάδα βρετανών διπλωματών και στελεχών του Μπάκιγχαμ βρίσκεται στην Αθήνα για να προετοιμάσουν τα της άφιξης του διαδόχου του βρετανικού θρόνου, ο οποίος είχε επισκεφτεί την Αθήνα και το 2018.

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού ανέφερε τα εξής:

«Ο Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 24 Μαρτίου με την ευκαιρία του διήμερου εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Ο κ. Μισούστιν θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 24 Μαρτίου με αντικείμενο τις διμερείς σχέσεις και θα παρακολουθήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις και τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...