164
Μικροσκόπιο για ανάλυση δειγμάτων αίματος (φωτογραφία αρχείου) | Shuttestock

Ακόμη δύο ύποπτα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2022, 13:45
Μικροσκόπιο για ανάλυση δειγμάτων αίματος (φωτογραφία αρχείου)
|Shuttestock

Ακόμη δύο ύποπτα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2022, 13:45

Λίγες ώρες μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος της ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα μας, το μεσημέρι της Παρασκευής το εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη (ΑΠΘ), παρέλαβε ακόμη ένα ύποπτο δείγμα για ανάλυση, ενώ όπως αποκαλύπτει η Αννα Παππά, καθηγήτρια Μικροβιολογίας στο ΑΠΘ, ακόμη ένα περιστατικό διερευνάται στην Αττική (εδώ).

«Κάποια περιστατικά μπορεί να συνέβησαν χωρίς να γίνουν αμέσως αντιληπτά. Πρέπει να γίνει ιχνηλάτηση για να ελέγξουμε τη διασπορά» εξηγεί στην τηλεόραση της ΕΡΤ η κυρία Παππά και προσθέτει ότι στην περίπτωση της ευλογιάς των πιθήκων, οι ασθενείς έχουν εμφανή συμπτώματα, σε αντίθεση με τα ασυμπτωματικά κρούσματα του κορονοϊού.

Η ίδια εξηγεί ότι η μετάδοση είναι δύσκολη και ακόμη και αν κάποιος θετικός κάθεται δίπλα μας στο αεροπλάνο, ο κίνδυνος να μολυνθούμε είναι ελάχιστος. «Ο κίνδυνος υπάρχει μόνο αν υπάρχει κάποια αμυχή που έρθει σε επαφή με μολυσμένη επιφάνεια. Δεν είναι πολύ εύκολο να μεταδοθεί ακόμα και δίπλα μας να κάθεται κάποιος», εξηγεί η ίδια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...