319
Τουρίστες και κάτοικοι της Ρώμης με χειρουργικές μάσκες. Η φοβία για τον κορονοϊό επεκτείνεται σε όλη την Ιταλία και όχι απλώς στον βορρά | REUTERS/Remo Casilli

Πανικός στην Ιταλία – ακόμα τέσσερις νεκροί από τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2020, 19:40
Τουρίστες και κάτοικοι της Ρώμης με χειρουργικές μάσκες. Η φοβία για τον κορονοϊό επεκτείνεται σε όλη την Ιταλία και όχι απλώς στον βορρά
| REUTERS/Remo Casilli

Πανικός στην Ιταλία – ακόμα τέσσερις νεκροί από τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2020, 19:40

H είδηση προκάλεσε νέο σοκ. Οχι γιατί η Ιταλία είχε γλιτώσει από το ξέσπασμα του κορονοϊού, αλλά γιατί μετά την έκρηξη των κρουσμάτων της Δευτέρας, είχε περάσει ένα σχετικά ήσυχο πρωινό. Ομως νωρίς το βράδυ της Τρίτης ήρθε το κακό μαντάτο: τέσσερις οι νέοι νεκροί από τον φονικό ιό, με τα κρούσματα να εκτοξεύονται σε πάνω από 300 και μάλιστα σε όλη σχεδόν την επικράτεια της χώρας…

Από την περασμένη Παρασκευή, όταν είχαμε το πρώτο θύμα από τον ιό, η Ιταλία έφτασε να μετρά 10 νεκρούς.

Τα τέσσερα νέα θύματα είναι και αυτά ηλικιωμένοι. Πρόκειται για δύο άνδρες 83 και 84 ετών και δύο γυναίκες, μια 91χρονη και μία 76χρονη – και οι τέσσερις κατάγονταν από τη Λομβαρδία, από το Μπέργκαμο, από το Σαν Φιοράνο, από το Κοντόνιο του Λόντι και από το Τρεβίζο.

Το πρόβλημα είναι ότι τα κρούσματα άρχισαν να εντοπίζονται και πέρα από τον ιταλικό Βορρά, ο οποίος ως τώρα ήταν το επίκεντρο του ξεσπάσματος του ιού στη χώρα. Εφτασαν τα 322 και εντοπίστηκαν και στον Νότο – τρία μάλιστα είναι στη Σικελία.

Στο χωριό Αλάσιο της Σαβόνας, στην παραλιακή Λιγουρία, κοντά στο Σαν Ρέμο, τέθηκε σε καραντίνα οίκος ευγηρίας-πανσιόν όπου εντοπίστηκε γυναίκα ασθενής. Και αυτή προέρχεται από το επίκεντρο της μόλυνσης, από τη Λομβαρδία – συγκεκριμένα από το χωριό Καστιλιόνε ντ’Αντα του Λόντι.

Την ίδια ώρα –και ενώ η Ιταλία ουσιαστικά έχει κατεβάσει ρολά με τον κόσμο να μένει στα σπίτια του τρομοκρατημένος και τις περισσότερες δραστηριότητες να ακυρώνονται– τα ράφια των σουπερμάρκετ έχουν αδειάσει, καθώς υπήρξαν κρούσματα γενικευμένου πανικού.

Ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, πάντως, είπε ότι έλαβε διαβεβαιώσεις από τους ευρωπαίους ομολόγους του –ιδίως αυτούς των γειτονικών χωρών της Ιταλίας– ότι δεν πρόκειται να κλείσουν τα σύνορά τους.

Ο Ρομπέρτο Σπεράντσα στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση που είχε με υπουργούς Υγείας γειτονικών κρατών της Ιταλίας (Reuters)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...