237
Επιβάτης του Μετρό στο Μιλάνο | REUTERS

Και η Βρετανία βάζει σε «καραντίνα» μαθητές που γύρισαν από τη βόρεια Ιταλία

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2020, 17:49
Επιβάτης του Μετρό στο Μιλάνο
|REUTERS

Και η Βρετανία βάζει σε «καραντίνα» μαθητές που γύρισαν από τη βόρεια Ιταλία

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2020, 17:49

Σχολεία στην Αγγλία έστειλαν την Τρίτη μαθητές και καθηγητές στο σπίτι τους, στο πλαίσιο της συμβουλευτικής οδηγίας που εξέδωσε η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας για απομόνωση όσων βρέθηκαν την τελευταία εβδομάδα στις περιοχές της βόρειας Ιταλίας, οι οποίες τέθηκαν σε καραντίνα εξαιτίας του κορονοϊού.

Τα συγκεκριμένα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης –στην επαρχία της Κορνουάλης και του Τσέσαϊρ– είχαν πραγματοποιήσει εκδρομή σε χειμερινά θέρετρα της βόρειας Ιταλίας και οι μαθητές τους μαζί με τους συνοδούς καθηγητές έλαβαν οδηγία από τη διεύθυνση του σχολείου να παραμείνουν στο σπίτι τους προληπτικά για δύο εβδομάδες.

Μάλιστα, ένα σχολείο στο Τσέσαϊρ ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει κλειστό για μία εβδομάδα, έπειτα από αναφορές ότι μαθητές, που είχαν βρεθεί στη Λομβαρδία στο πλαίσιο εκδρομής τους, ασθένησαν και παρουσίασαν συμπτώματα γρίπης. Το σχολείο θα προχωρήσει σε απολύμανση των εγκαταστάσεών του, ενώ παρακολουθείται η κατάσταση της υγείας των μαθητών.

Ο επικεφαλής Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας καθηγητής Κρις Γουίτι σε σημερινές δηλώσεις του δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, σε περίπτωση που ο κορονοϊός εξελιχθεί σε πανδημία, να εξεταστούν μέτρα όπως το κλείσιμο σχολείων και ο περιορισμός των μετακινήσεων με τα μέσα μεταφοράς.

«Η προσδοκία δεν είναι να κάνουμε όλα αυτά, η προσδοκία είναι ότι θα εξετάζουμε συστηματικά, με τη βοήθεια της επιστήμης, όλα τα στοιχεία για να εξισορροπούμε τις συνέπειες που έχουν κόστος στην κοινωνία», υπογράμμισε.

Νωρίτερα, είχε ανακοινώσει και η Γαλλία ότι συστήνει σε μαθητές και συνοδούς που γύρισαν από τη βόρεια Ιταλία, να παραμείνουν σπίτια τους για δύο εβδομάδες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...