218
φωτ. αρχείου | INTIMEnews

Αίτηση ασύλου, βίλα και Porsche Cayenne: Μυστήριο με τους τούρκους συλληφθέντες στο Ακρωτήρι Χανίων

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2024, 11:46
φωτ. αρχείου
|INTIMEnews

Αίτηση ασύλου, βίλα και Porsche Cayenne: Μυστήριο με τους τούρκους συλληφθέντες στο Ακρωτήρι Χανίων

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2024, 11:46

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την υπόθεση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας με τους δύο νεαρούς Τούρκους που συνελήφθησαν στο Ακρωτήρι Χανίων, κατόπιν πολυήμερης παρακολούθησής τους από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Κατά την έρευνα που ακολούθησε στην πολυτελή βίλα που είχαν νοικιάσει οι δύο Τούρκοι στον Τερσανά, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. βρήκαν μεταξύ άλλων ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών, καθώς και 15 φυσίγγια ίδιου διαμετρήματος, ενώ κατασχέθηκε και μικρή ποσότητα ναρκωτικής ουσίας (εξαϋδροκανναβινόλη).

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν και άλλα αντικείμενα-πειστήρια στη βίλα, τα οποία ερευνώνται.

Υπό έρευνα τελεί και το επίσης πολυτελές ΙΧ που χρησιμοποιούσαν οι δύο συλληφθέντες, μία Porsche Cayenne.

Οι δύο Τούρκοι φέρονται να εισήλθαν στη χώρα το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου από τα σύνορα στον Εβρο. Την ίδια ημέρα, μάλιστα φέρονται να υπέβαλαν αίτημα ασύλου στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Φυλακίου, δηλώνοντας ότι κινδυνεύουν από το καθεστώς Ερντογάν στην Τουρκία.

Από την πρώτη στιγμή τέθηκαν υπό επιτήρηση από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και το μεσημέρι της Δευτέρας αποφασίστηκε η σύλληψή τους από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Λόγω της πολυτελούς διαβίωσης των δύο αιτούντων άσυλο, εξετάζεται αν εμπλέκονται σε κάποιο κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών, με δεδομένο μάλιστα ότι τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μεγάλη αύξηση των αφίξεων σε Γαύδο και Κρήτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...