216
Αριστερά η μασκότ των Ολυμπιακών με την μασκότ των Παραολυμπιακών - ακόμα παραμένουν ανώνυμες | REUTERS/Toru Hanai

Αυτές είναι οι μασκότ των Ολυμπιακών του Τόκιο 2020

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2018, 15:44
Αριστερά η μασκότ των Ολυμπιακών με την μασκότ των Παραολυμπιακών - ακόμα παραμένουν ανώνυμες
|REUTERS/Toru Hanai

Αυτές είναι οι μασκότ των Ολυμπιακών του Τόκιο 2020

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2018, 15:44

Τα παιδιά στην Ιαπωνία έκαναν την επιλογή τους: ένας -για την ώρα ανώνυμος- γαλάζιος χαρακτήρας που θυμίζει σε πολλά τα καρτούν που παράγονται στη χώρα θα είναι η μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2020.

Παρόμοια μορφή, αλλά σε ροζ χρώμα όπως οι ανθισμένες κερασιές της Ιαπωνίας, έχει η μασκότ των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Οι οργανωτές των Αγώνων έλαβαν πέρυσι από το κοινό γύρω στις 2.000 προτάσεις, από τις οποίες  επέλεξαν τον Δεκέμβριο τα τρία επικρατέστερα σχέδια.

Την τελική επιλογή έκαναν με τη ψήφο τους μαθητές από 16.000 δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα. Κάθε τάξη ψήφισε το αγαπημένο της σχέδιο με μία ψήφο ενώ συνολικά πάνω από 200.000 τάξεις σχολείων είχαν λόγο.

Το ζεύγος των μασκότ που κέρδισε είναι δημιουργία του σχεδιαστή Ρίο Τανιγκούτσι. Επικράτησε εύκολα καθώς συγκέντρωσε πάνω από το 50% των ψήφων.

Η Ιαπωνία, γράφει το Reuters, έχει μανία με τις μασκότ κάθε είδους – κάποιες είναι πραγματικές διασημότητες με εκατοντάδες χιλιάδες ακολούθους στο Twitter.

Μέσα στη χρονιά, οπότε θα επιλεγεί το όνομα των μασκότ, θα αρχίσουν οι συζητήσεις για τα αναμνηστικά των Αγώνων με τις μορφές των μασκότ, τα οποία αποφέρουν πολλά χρήματα, πόσο μάλλον σε μια χώρα με μανία με αυτά.

Μια λεπτομέρεια έχει, τέλος, τη σημασία της: Ο σχεδιαστής δεν θα μπορέσει να εισπράξει τίποτα από τα πνευματικά δικαιώματα γιατί όλα θα πάνε στην Οργανωτική Επιτροπή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...