273
Για πλημμέλημα τελικά οι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση των στημένων | Facebook

«Κοριόπολις»: «Δεν υπήρξε εγκληματική οργάνωση στα στημένα» έκρινε το Εφετείο

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2018, 14:56
Για πλημμέλημα τελικά οι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση των στημένων
|Facebook

«Κοριόπολις»: «Δεν υπήρξε εγκληματική οργάνωση στα στημένα» έκρινε το Εφετείο

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2018, 14:56

Ένοχοι κρίθηκαν στην πλειονότητά τους οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των στημένων αγώνων της περιόδου 2008-11, γνωστή και ως «Kοριόπολις». Ανάμεσά στους 59 ενόχους περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι Αχιλλέας Μπέος, Γιάννης Κομπότης, Γιώργος Τσακογιάννης, Αβράαμ Παπαδόπουλος, Γιώργος Μποροβήλος και Δημήτρης Μπάκος.

Αντίθετα, αθώοι κηρύχθηκαν 25 εκ των συνολικά 84 κατηγορουμένων στην υπόθεση, καθώς επίσης όλοι οι οι κατηγορούμενοι (περίπου 15 άτομα) για τα κακουργήματα της απάτης και της εγκληματικής οργάνωσης.

Αναλυτικά ένοχοι κρίθηκαν οι:

Αχιλλέας Μπέος (πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου) : για δωροδοκία-δωροληψία, για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα στα παιχνίδια Αστέρας-Ολυμπιακός Βόλου (12/3/2011), Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου (27/2/2011) και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση.

Γιώργος Τσακογιάννης (τέως επικεφαλής της Ηλιούπολης) : για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος κατ’ εξακολούθηση, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα), για δωροδοκία-δωροληψία κατά συρροή, για παράνομη οπλοκατοχή και για απόπειρα εκβίασης.

Γιάννης Κομπότης (μέχρι πρότινος αφεντικό στην ΠΑΕ Λεβαδειακός): για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα Ηλιούπολης-Λεβαδειακός 2-4 (2010-11)

Γιώργος Μποροβήλος-Δημήτρης Μπάκος (παράγοντες του Αστέρα Τρίπολης) : για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στους αγώνες Πανσερααϊκός-Αστέρας, Καβάλα-Αστέρας, Αστέρας-Ολυμπιακός Βόλου.

Αβραάμ Παπαδόπουλος (πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ομάδας): για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση.

Κώστας Μενδρινός (ποδοσφαιριστής) : για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση.

Νίκος Παντέλης (προπονητής) : για δωροδοκία-δωροληψία στους αγώνες Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη και Ηλιούπολη-Εθνικός για συμμετοχή σε παράνομοι στοίχημα και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Άγγελος Τραυλός (μάνατζερ ποδοσφαιριστών): για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση.

Γιάννης Παπαδόπουλος: για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση.

Μιχάλης Νικολόπουλος (πρώην ποδοσφαιριστής της Ηλιούπολης) : για δωροδοκία-δωροληψία στους αγώνες Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Ηλιούπολη-Εθνικός και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα.

Τα περισσότερα από τα αδικήματα για τα οποία έχουν καταδικαστεί οι κατηγορούμενοι είναι σε βαθμό πλημμελήματος. Αναμενόταν η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...