355
Το μήκος του πύθωνα, ανάλογα με το είδος του, μπορεί να φτάσει και τα 10 μέτρα | LiCheng Shih / Wikipedia

Αυστραλία: Πύθωνας επιτέθηκε σε 5χρονο και τον έριξε σε πισίνα

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2022, 12:00
Το μήκος του πύθωνα, ανάλογα με το είδος του, μπορεί να φτάσει και τα 10 μέτρα
|LiCheng Shih / Wikipedia

Αυστραλία: Πύθωνας επιτέθηκε σε 5χρονο και τον έριξε σε πισίνα

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2022, 12:00

Ο 5χρονος Μπο Μπλέικ έπαιζε στον κήπο και έτρεχε γύρω από την πισίνα του σπιτιού του, όπως έκανε κάθε ηλιόλουστη μέρα. Ανέμελος ο μικρός, δεν ήξερε ότι κάπου εκεί γύρω ήταν ένας πύθωνας τριών μέτρων που περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να του επιτεθεί.

Αφού το φίδι έτρεξε κατά πάνω του και σε κλάσματα του δευτερολέπτου άρπαξε στην κυριολεξία το παιδί, άρχισε να το σφίγγει με το τεράστιο μακρύ σώμα του και να το σέρνει μέχρι την πισίνα, όπου έπεσαν και οι δύο μέσα.

Παιδάκι και ερπετό ήταν ακόμη «μπλεγμένοι» μεταξύ τους και πάλευαν, όταν το περιστατικό έπεσε στην αντίληψη του παππού του, ο οποίος χωρίς δεύτερη σκέψη και παρά τα 76 του χρόνια βούτηξε στο νερό και άρχισε να τραβάει το παιδί από τα χέρια. Μετά από λίγο το τεράστιο φίδι ξετυλίχθηκε από το σώμα του, γράφει το BBC.

Ευτυχώς, ο Μπο γλίτωσε μόνο με ελαφριά τραύματα.

«Μόλις καθαρίσαμε το αίμα και του είπαμε ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του γιατί το φίδι δεν ήταν δηλητηριώδες ηρέμησε και συνεργάστηκε για να του καθαρίσουμε τις πληγές του», είπε ο πατέρας με περηφάνια στον ραδιοφωνικό σταθμό 3AW της Μελβούρνης.

«Ο γιος μου είναι ο απόλυτος ”στρατιώτης”», πρόσθεσε ο Μπεν, λέγοντας ότι οι γιατροί τού είπαν ότι το παιδί γλίτωσε μεν, αλλά τώρα θα πρέπει να φροντίζουν προσεκτικά τα τραύματά του για να μην μολυνθούν.

Οταν το παιδί απελευθερώθηκε από τη σφιχτή αγκαλιά του ερπετού ο πατέρας του προσπάθησε να κρατήσει το φίδι στα χέρια του μέχρι να σιγουρευτεί ότι ο γιος του έχει απομακρυνθεί αρκετά και δεν κινδύνευε από μία νέα επίθεση.

Συγχρόνως, προσπαθούσε να τον ηρεμήσει. Αφού είδε ότι όλοι ήταν ασφαλείς και το παιδί σταμάτησε να φοβάται άφησε τον πύθωνα να γυρίσει στη φύση.

Το σπίτι που μένει ο Μπο με τους γονείς και τον παππού του βρίσκεται στην παραλιακή πόλη Μπάιρον Μπέι στη Νέα Νότια Ουαλία.

«Επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος, το άτακτο», είπε ο Μπεν στον ραδιοφωνικό σταθμό, εξηγώντας ότι αυτό μπορεί να ήταν μια δοκιμασία για γερά νεύρα, αλλά η παρουσία του πύθωνα δεν αποτελεί έκπληξη, αφού αυτά τα ερπετά ζουν έτσι κι αλλιώς στην περιοχή.

«Κοιτάξτε να δείτε. Στην Αυστραλία ζούμε», συμπλήρωσε ο πατέρας. «Αυτά συμβαίνουν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...