547
Η Κέιτ και ο Γουέιν με φόντο τον πλημμυρισμένο δρόμο κοντά στην εκκλησία | AMANDA HIBBARD, KATE FOTHERINGHAM /via REUTERS

Αυστραλία: Ο γάμος που έγινε παρά τον κατακλυσμό

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2021, 13:10
Η Κέιτ και ο Γουέιν με φόντο τον πλημμυρισμένο δρόμο κοντά στην εκκλησία
|AMANDA HIBBARD, KATE FOTHERINGHAM /via REUTERS

Αυστραλία: Ο γάμος που έγινε παρά τον κατακλυσμό

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2021, 13:10

Σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός, ούτε οι χειρότερες πλημμύρες του αιώνα δεν μπορούν να τους σταματήσουν.

Η Κέιτ Φoδέρινγκαμ είχε υποσχεθεί στον μέλλοντα σύζυγό της ότι δεν θα καθυστερούσε στη γαμήλια τελετή αλλά υπολόγιζε χωρίς μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές των τελευταίων 100 χρόνων ακριβώς την ημέρα του γάμου τους.

Το ζευγάρι μένει στη Νέα Νότια Ουαλία, την πολιτεία της Αυστραλίας, όπου βρίσκεται και το Σίδνεϊ, μεγάλο τμήμα της οποίας πλημμύρισε την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, η Κέιτ ξύπνησε και διαπίστωσε με τρόμο ότι έχει παγιδευτεί στο σπίτι των γονιών της, στις ακτές της πολιτείας.

Σε λίγη ώρα, τα νερά είχαν περικυκλώσει την περιοχή και η γέφυρα που την συνέδεε με την εκκλησία ήταν απροσπέλαστη. Ο γάμος της με τον Γουέιν Μπελ ήταν προγραμματισμένος για τις 3 το μεσημέρι.

«Χρειάστηκαν τρεις μήνες για τις ετοιμασίες του γάμου, 12 ώρες για να διαλυθούν τα πάντα και άλλες έξι για να τα ξαναβάλουμε στη θέση τους. Είχα αποδεχθεί το γεγονός ότι θα έβρεχε πολύ, αλλά δεν ήξερα ότι θα βλέπαμε και τις πλημμύρες του αιώνα», είπε η Κέιτ στον Guardian.

Αφού έκλαψε για λίγο, ανασήκωσε τα μανίκια και είπε στον εαυτό της ότι θα πρέπει να βρει τον τρόπο να μη χαλάσουν τα σχέδιά τους. «Σήμερα είναι η ημέρα του γάμου μας».

Κάτοικοι του δυτικού Σίδνεϊ περιμένουν υπομονετικά τους διασώστες – REUTERS/Loren Elliott/Pool

Ευτυχώς για τη νύφη, συμφώνησε και ο γαμπρός, και έτσι ξεκίνησαν να σχεδιάζουν πώς θα μπορούσε να φύγει από το σπίτι με ασφάλεια και να φτάσει στην εκκλησία στην ώρα της.

Η βάρκα απορρίφθηκε γιατί δεν ήταν ασφαλής, το ίδιο και το κοντινό υπερυψωμένο τραμ.

Ο μόνος τρόπος ήταν το ελικόπτερο.

Αποψη από drone μιας πλημμυρισμένης έκτασης  – REUTERS/Jill Gralow

Αρχισαν να τηλεφωνούν σε εταιρείες για να βρουν ελικόπτερο και όταν είδαν ότι και αυτό θα ήταν δύσκολο, η Κέιτ στράφηκε στα social media για βοήθεια.

Οι υπεύθυνοι του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού άδραξαν την ευκαιρία και της τηλεφώνησαν. Το ζευγάρι δέχθηκε με ενθουσιασμό την προσφορά τους. Σε λίγα λεπτά τους επιβεβαίωσαν ότι ένα ελικόπτερο θα έφτανε σε 50 λεπτά στο σπίτι της Κέιτ.

Η απόσταση που τους χώριζε από την εκκλησία ήταν 5 χιλιόμετρα.

Βάρκα με διασώστες ετοιμάζεται να παραλάβει κάτοικο

Εκτός από τη μεταφορά της νύφης, όμως, υπήρχαν και άλλα προβλήματα.

Οι εργαζόμενοι στο κέτερινγκ, η κομμώτρια, η μακιγιέρ, ο τραγουδιστής και άλλοι άνθρωποι παρέμεναν επίσης αποκλεισμένοι σε κοντινές πόλεις και ήταν αδύνατον να φτάσουν με αυτοκίνητο στην εκκλησία.

Παρ’ όλα αυτά, η τύχη ήταν με το μέρος του ζευγαριού. Οι περισσότεροι φίλοι και συγγενείς βρίσκονταν από το προηγούμενο βράδυ στην πόλη όπου θα γινόταν ο γάμος. Βρέθηκε τυχαία μία άλλη εταιρεία κέτερινγκ, που είχε ετοιμαστεί για άλλο γάμο, στον οποίο δεν μπορούσαν να φτάσουν. Το ίδιο και μία άλλη κομμώτρια, ενώ το μακιγιάζ το έκαναν φίλες της νύφης στο σπίτι της γιαγιάς της.

Τελικά, η Κέιτ δεν κράτησε την υπόσχεσή της στον Γουέιν. Αργησε 15 λεπτά στον γάμο τους.

Αλλά μετά την τελετή, το γλέντησαν με την καρδιά τους, αφού δεν μπορούσε κανένας να φύγει από την πόλη και το πάρτι συνεχίστηκε και την Κυριακή.

Η νύφη και ο γαμπρός ακόμα δεν μπορούν να το πιστέψουν…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...