224
| Intime

Θάνατος 49χρονου στην Πάτρα: Σε αναστολή εργασίας για ένα μήνα η νοσηλεύτρια

|Intime

Θάνατος 49χρονου στην Πάτρα: Σε αναστολή εργασίας για ένα μήνα η νοσηλεύτρια

Σε αναστολή καθηκόντων για ένα μήνα τέθηκε η νοσηλεύτρια του νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας», στην Πάτρα, η οποία παρέπεμψε τον 49χρονο σε εφημερεύον νοσοκομείο χωρίς να καλέσει γιατρό να τον εξετάσει. Υπενθυμίζεται πως λίγη ώρα αργότερα ο άνδρας ξεψύχησε αβοήθητος.

H προκαταρκτική εξέταση της νοσηλεύτριας που εμπλέκεται στο συμβάν του νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας» ολοκληρώθηκε την Τετάρτη. Τον πειθαρχικό έλεγχο άσκησε ο υποδιοικητής του νοσοκομείου, ο οποίας την έθεσε και σε αναστολή εργασίας.

Στη συνέχεια παρέπεμψε την υπόθεση στο «Δρομοκαΐτειο» Νοσοκομείο, στο οποίο ανήκει οργανικά η εργαζόμενη.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), το Διοικητικό Συμβούλιο του «Δρομοκαΐτειου» που συνεδριάζει εκτάκτως την Πέμπτη, θα παραπέμψει την υπόθεση στο πειθαρχικό συμβούλιο της 2ης ΥΠΕ, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης.

«Εμπειρη, αξιόλογη νοσηλεύτρια με σημαντική προσφορά στους ασθενείς στα 15 χρόνια που υπηρέτησε στο Δρομοκαΐτειο. Γι’ αυτό και όλοι απορούμε με το λάθος που έκανε να μη φωνάξει γιατρό να επιληφθεί του ασθενούς», γράφει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Παράλληλα, αναμένει από την εισαγγελική έρευνα να διερευνήσει και τον ρόλο του ιδιώτη γιατρού, ο οποίος φέρεται ότι εξέτασε τον 49χρονο ασθενή και διέγνωσε «ψύξη».

«Αναμένουμε και την εισαγγελική έρευνα να διερευνηθεί εάν ο ιδιώτης γιατρός στην εξέταση του ασθενούς τις πρωινές ώρες έπραξε τα δέοντα. Ιδιώτης γιατρός που με την εφαρμογή του νέου νόμου θεωρείται προσωπικός γιατρός και θα κατευθύνει τους πολίτες στα νοσοκομεία», λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...