469
|

Τέλος εποχής για την οικογένεια Μπόμπολα στην Ελλάκτωρ – πρόεδρος ο Προβόπουλος

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2018, 12:30

Τέλος εποχής για την οικογένεια Μπόμπολα στην Ελλάκτωρ – πρόεδρος ο Προβόπουλος

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2018, 12:30

Η απόφαση για ανάκληση όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελλάκτωρ και την αντικατάστασή τους από νέα, ύστερα από πρόταση των Αναστασίου και Δημητρίου Καλλιτσάντση, σηματοδοτεί ένα τέλος εποχής για την εμβληματική ελληνική κατασκευαστική εταιρεία. Είναι το τέλος εποχής της οικογένειας Μπόμπολα.

Την Τετάρτη, η Γενική Συνέλευση των μετόχων, η οποία πραγματοποιήθηκε με απαρτία 78%, ενέκρινε την αντικατάσταση σύσσωμου του ΔΣ και τον διορισμό του πρώην διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου στη θέση του προέδρου της εταιρείας.

Αυτή η εξέλιξη σήμανε την έναρξη της περιόδου των αδελφών Καλλιτσάντση στην εταιρεία που απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο της: το άρθρο 9 για την πλήρη ανάκληση του ΔΣ της Ελλάκτωρ, υπερψηφίστηκε με 52,9% ενώ κατά ψήφισε το 46,8%.

Πρόεδρος αναλαμβάνει ο Γιώργος Προβόπουλος, διευθύνων σύμβουλος ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης και αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης.

Δεν υπάρχει στρατηγική ομίλου στον Ελλάκτορα, προειδοποίησε ο Αν. Καλλιτσάντσης κατά την τοποθέτησή του στη γενική συνέλευση του Ομίλου, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης από τους μετόχους, ώστε να αλλάξει η εικόνα και να αρθεί το αδιέξοδο.

«Θέλαμε πρόσωπα με διεθνή προβολή, όχι μηχανικούς και γι’ αυτό προτείναμε τον Προβόπουλο», εξήγησε ο Αν. Καλλιτσάντσης.

«Θα παρουσιάσω ως σύνοψη την πρόταση τι θέλουμε για την εταιρεία για να κατακτήσει τη θέση που της αξίζει. Όταν συνεργαστήκαμε το 1999 βάλαμε στόχο. Στην πορεία, τα τελευταία χρόνια, ο όμιλος έχει βρεθεί σε αδιέξοδο, η μετοχή στο ταμπλό δεν ανταποκρίνεται στην αξία της», σημείωσε.

«Η αρχική συμφωνία τηρήθηκε, διότι οι εποχές ήταν καλές. Από το ξέσπασμα της κρίσης όμως, το μοντέλο δεν δουλεύει, δεν υπάρχει στρατηγική ομίλου, τα τελευταία χρόνια το Δ.Σ δεν παίρνει αποφάσεις, γι’ αυτό λέμε να αλλάξει, δεν λειτουργούμε, δεν έχουμε κάτι προσωπικό με κανέναν», εξήγησε. Και πρόσθεσε ότι επιθυμία της πλευράς Καλλιτσάντση είναι να δημιουργήσει αξία για τους μετόχους.

«Για τη νέα σύνθεση του ΔΣ δεν αναζητήσαμε φίλους, αλλά πρόσωπα με διεθνή προβολή, πρόσωπα εγνωσμένης επάρκειας, τα οποία δεν πρέπει να προέρχονται από τον κατασκευαστικό κλάδο. Γι’ αυτό πρότεινα ως πρόεδρο τον Γιώργο Προβόπουλο», υπογράμμισε.

«Επενδύσαμε πάνω από 50 εκατ. ευρώ για να αγοράσουμε μετοχές, την απόφαση θα την πάρετε έχοντας ακούσει την αλήθεια, θα αποφασίσετε εσείς. Αν αναλάβουμε τη διοίκηση, θα βγάλουμε τον Ελλάκτορα από το αδιέξοδο και θα επιστρέψει σε κερδοφορία» πρόσθεσε ο κ. Καλλιτσάντσης, όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

7a9b1141ac4fdc47365f56a93afc1c03_XL
Ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης (αριστερά) και ο Λεωνίδας Μπόμπολας

Αρχικά τον λόγο έλαβε ο Λεωνίδας Μπόμπολας, ο οποίος μίλησε για την πορεία των οικονομικών μεγεθών του Ομίλου, στο πλαίσιο έγκρισης των οικονομικών αποτελεσμάτων. Όπως τόνισε, ο όμιλος έχει προς υπογραφή συμβάσεις ύψους 437 εκατ. ευρώ, ενώ πρόσφατα επεκτάθηκε σε Βραζιλία, Αγγλία και Αυστραλία.

Όσον αφορά την εταιρική διακυβέρνηση, ο Λ. Μπόμπολας τόνισε: «Ήμουνα πάντα υπέρ της συναίνεσης όλα αυτά τα χρόνια, αν και είχα την πλειοψηφία. Η πόρτα μου ήταν πάντα ανοιχτή. Οι αποφάσεις ήταν συλλογικές. Το μοντέλο της εταιρικής διακυβέρνησης είχε αποφασιστεί να αλλάξει πριν από ένα χρόνο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...