122
Ο Μάνος Ελευθερίου έπρεπε να ταξιδέψει ως τη Βουλγαρία μετά θάνατον για να αποτεφρωθεί, όπως ήταν η τελευταία του επιθυμία | Menelaos Myrillas / SOOC

Στην Ελλάδα καίγεσαι ζωντανός, αλλά δεν μπορείς να καείς νεκρός

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2018, 12:16
Ο Μάνος Ελευθερίου έπρεπε να ταξιδέψει ως τη Βουλγαρία μετά θάνατον για να αποτεφρωθεί, όπως ήταν η τελευταία του επιθυμία
|Menelaos Myrillas / SOOC

Στην Ελλάδα καίγεσαι ζωντανός, αλλά δεν μπορείς να καείς νεκρός

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2018, 12:16

Το είχε αναφέρει και σε συνέντευξή του, πως όταν πεθάνει, επιθυμεί να καεί και όχι να ταφεί. Υστερα από την πολιτική του κηδεία που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, 24 Ιουλίου 2018 μέσα σε ατμόσφαιρα μεγάλης συγκίνησης, η σορός του Μάνου Ελευθερίου μεταφέρθηκε και αποτεφρώθηκε στη Βουλγαρία.

Επρεπε λοιπόν να φτάσει στη Βουλγαρία μετά θάνατον ο σημαντικός ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος, καθώς στην Ελλάδα, δεν επιτρέπονται οι αποτεφρώσεις.

Η σορός του Μάνου Ελευθερίου μεταφέρθηκε σήμερα στη Βουλγαρία για αποτέφρωση. Σε μια χώρα που εν ριπή οφθαλμού μπορεί να καείς ζωντανός, απαγορεύεται να καείς νεκρός.

Geplaatst door Μάνος Ελευθερίου op Woensdag 25 juli 2018

Το γεγονός ότι αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν ως τη Βουλγαρία προκειμένου να αποτεφρωθεί ο δικός τους άνθρωπος, σχολιάστηκε από την οικογένειά του στα social media, με μία ανάρτηση γροθιά στο στομάχι: «Η σορός του Μάνου Ελευθερίου μεταφέρθηκε σήμερα στη Βουλγαρία για αποτέφρωση. Σε μια χώρα που εν ριπή οφθαλμού μπορεί να καείς ζωντανός, απαγορεύεται να καείς νεκρός».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...