422
Αστυνομικοί κοντά στο σημείο της επίθεση,ς όπου υπάρχει ένα μικρό πάρκο με προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου | REUTERS/Chris Helgren

Ιστορικό ψυχικών προβλημάτων είχε ο δράστης του μακελειού στην ελληνική συνοικία του Τορόντο

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2018, 08:31
Αστυνομικοί κοντά στο σημείο της επίθεση,ς όπου υπάρχει ένα μικρό πάρκο με προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου
| REUTERS/Chris Helgren

Ιστορικό ψυχικών προβλημάτων είχε ο δράστης του μακελειού στην ελληνική συνοικία του Τορόντο

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2018, 08:31

Ενας 29χρονος άνδρας που έπασχε από παιδί από «σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας» είναι ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στην ελληνική συνοικία του Τορόντο, η οποία άφησε δύο νεκρούς, μια νεαρή γυναίκα κι ένα μικρό κορίτσι, και 13 τραυματίες.

Η αστυνομία κατονόμασε τον Φάιζαλ Χουσάιν, κάτοικο του Τορόντο, ο οποίος άνοιξε πυρ αδιακρίτως σε δρόμο της ελληνικής συνοικίας, πριν σκοτωθεί και ο ίδιος σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία.

Ο αρχηγός της αστυνομικής διεύθυνσης του Τορόντο επισήμανε ακόμη ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γίνουν εκτιμήσεις όσον αφορά τα κίνητρα του δράστη του μακελειού, ο οποίος χρησιμοποίησε πιστόλι.

Η οικογένεια του Χουσάιν επιβεβαίωσε τα περί ψυχικών προβλημάτων, τα οποία ο άνδρας ποτέ δεν είχε μπορέσει να ξεπεράσει παρότι έπαιρνε φάρμακα και υποβαλλόταν σε θεραπεία.

«Είμαστε απόλυτα συγκλονισμένοι από την αδιανόητη είδηση ότι ο γιος μας διέπραξε αυτές τις πράξεις παράλογης βίας και ότι ευθύνεται για αυτές τις απώλειες ζωών», ανέφερε η οικογένεια του Φάιζαλ Χουσάιν σε επιστολή της προς το δημόσιο καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC.

«Παρότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να του προσφερθεί βοήθεια όλη του ζωή, που ήταν γεμάτη δυσκολίες και πόνο, δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε ότι αυτό θα ήταν το καταστροφικό του τέλος», προστίθεται στη δήλωση της οικογένειας του δράστη.

Ο 29χρονος άνοιξε πυρ λίγο μετά τις 22:00 την Κυριακή (ξημερώματα της Δευτέρας, ώρα Ελλάδας) σε πολυσύχναστο δρόμο στο Τορόντο, γεμάτο εστιατόρια, καφέ και καταστήματα.

Από τα πυρά σκοτώθηκαν ένα κοριτσάκι 10 ετών και μια νεαρή γυναίκα 18 ετών και τραυματίστηκαν άλλοι 13. Ο δράστης βρέθηκε νεκρός λίγη ώρα μετά το μακελειό, χωρίς να είναι σαφές αν πέθανε από τα πυρά αστυνομικών ή αν έβαλε τέλος στη ζωή του.

2018-07-23T231920Z_1340580668_RC1D4226F640_RTRMADP_3_CANADA-SHOOTING
Η Ρις Φάλον που έπεσε νεκρή από τα πυρά του δράστη (Social Media via REUTERS)

Η αστυνομία δεν κατονόμασε τα θύματα, ωστόσο τοπικός πολιτικός γνωστοποίησε ότι η 18χρονη ήταν η Ρις Φάλον, που μόλις είχε τελειώσει το λύκειο κι ετοιμαζόταν να σπουδάσει νοσηλευτική.

Μερικές ώρες μετά το μακελειό, ένας άνδρας με μαχαίρι συνελήφθη όταν αποπειράθηκε να επιτεθεί σε στρατιώτες με μαχαίρι στην πρωτεύουσα Οτάβα, περιστατικό που οι Αρχές θεωρούν πως δεν έχει καμιά σύνδεση με αυτό στο Τορόντο. Το υπουργείο Άμυνας του Καναδά διευκρίνισε πως κανείς δεν τραυματίστηκε.

Ο δήμαρχος του Τορόντο Τζον Τόρι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η πόλη έχει σοβαρό πρόβλημα με την οπλοκατοχή. Από την αρχή της χρονιάς ως τα μέσα Ιουλίου, στο Τορόντο καταγράφηκαν 220 επεισόδια με τη χρήση πυροβόλων όπλων, τα οποία στοίχισαν τη ζωή σε 27 ανθρώπους, έναντι 196 ανταλλαγών πυρών και 17 θανάτων όλο το 2017, κατά επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...