294
|

Βενιζέλος: Delivery boy η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουλίου 2018, 14:03

Βενιζέλος: Delivery boy η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουλίου 2018, 14:03

Ντελιβερά των δανειστών αποκάλεσε την κυβέρνηση ο Βαγγέλης Βενιζέλος, κατηγορώντας τους δύο κυβερνητικούς εταίρους για πλήρη ενδοτικότητα, με μοναδικό στόχο να παραμείνουν γατζωμένοι στην εξουσία.

«Από τον Ιούλιο του 2015 η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου πήγε στο άλλο άκρο, έγινε η απόλυτα ενδοτική κυβέρνηση, έγινε το delivery boy και της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Στην εξωτερική πολιτική, δε, είναι το delivery boy γενικότερα, όπως φαίνεται» δήλωσε ο πρώην υπουργός  σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα».

Τα τελευταία δέκα χρόνια, παρατήρησε στον ίδιο τόνο,  δεν υπάρχει άλλη κυβέρνηση που να έχει συσχετίσει ζητήματα οικονομικής πολιτικής και οικονομικής βοήθειας από τους εταίρους με ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε επίσης λόγο για σκηνικό έντασης που επιχειρούν να στήσουν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι. Αυτό, τόνισε, περνάει μέσα από τον ευτελισμό των θεσμών. Το παράδειγμα είναι η εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης και τώρα, είπε, θα ευτελίσουν την αναθεώρηση του Συντάγματος και θα οργανώσουν ένα μη προβλεπόμενο από το Σύνταγμα δημοψήφισμα για την αναθεώρηση.

«Προσπαθούν να δημιουργήσουν άλλου είδους συγκρούσεις. Ο κοινωνικός αυτοματισμός γίνεται παντού. Υπάρχει μια ένταση με σκοπό την παραμονή στην εξουσία, με τεράστια βλάβη ακόμα και του εθνικού συμφέροντος» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.

Σε ερώτηση, τέλος, για τη συζήτηση περί τριπλών εκλογών τον Μάιο μετά τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για το χρόνο διεξαγωγής ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών ο κ. Βενιζέλος εξήγησε ότι «ο νόμος προέβλεπε ότι συμπίπτουν οι ευρωεκλογές με τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η κυβέρνηση έκανε καμπάνια για να αλλάξει το νόμο, μετά, όμως, έρχεται με τροπολογία δήθεν πρωτοβουλίας βουλευτών της για να γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές. Αυτό σημαίνει ότι θέλει κάτι να κάνει το Μάιο και ξεκινά το σενάριο των τριπλών εκλογών που πιθανότατα υπάρχει αλλά δεν είναι ολοκληρωμένο», γιατί ακόμα, όπως επανέλαβε, δεν έχει οργανωθεί το σκηνικό έντασης όπως το θέλουν Τσίπρας – Καμμένος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News