317
Η Εμίλια Κλαρκ από το «Game of Thrones» προσκλήθηκε και αυτή στην Ακαδημία | EPA/FRANCK ROBICHON

Πολιτική ανοιχτών θυρών με περισσότερες γυναίκες από την Ακαδημία του Χόλιγουντ

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2018, 12:07
Η Εμίλια Κλαρκ από το «Game of Thrones» προσκλήθηκε και αυτή στην Ακαδημία
|EPA/FRANCK ROBICHON

Πολιτική ανοιχτών θυρών με περισσότερες γυναίκες από την Ακαδημία του Χόλιγουντ

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2018, 12:07

Μετά την κατακραυγή των «λευκών Οσκαρ» του 2016 όπου ούτε μία υποψηφιότητα για τα βραβεία ηθοποιίας δεν πήγε σε Αφροαμερικανούς, η αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου έσπευσε να ανανεώσει τις τάξεις της καλώντας όλο και περισσότερες διαφορετικές φωνές.

Τη Δευτέρα έκανε ένα πιο τολμηρό βήμα και ανακοίνωσε ότι προσκαλεί στις τάξεις της έναν αριθμό-ρεκόρ 928 νέων μελών (ηθοποιούς, σκηνοθέτες και άλλους ανθρώπους του σινεμά).

Η Ακαδημία, όπως γράφει o Monde, επιδίωξε σχεδόν απόλυτη ισορροπία στις προσκλήσεις.

Το 49% από τα 928 προσκεκλημένα μέλη είναι γυναίκες, κάτι που ανεβάζει το συνολικό ποσοστό συμμετοχής τους σε 31% από το 25% που είναι σήμερα. Στόχος της Ακαδημίας είναι να διπλασιαστεί ο αριθμός των γυναικών μέχρι το 2020 σε σχέση με αυτόν του 2016.

Ακόμη, το 38% είναι Αφροαμερικανοί και γενικά μη λευκοί, ανεβάζοντας το ποσοστό τους σε 16% από 8% το 2015.

Μεταξύ τους είναι η κωμικός Μίντι Κόλιν, ο μουσικός Κέντρικ Λαμάρ και η μόλις 14χρονη Κουβενζανέ Γουόλις που ήταν υποψήφια για Οσκαρ Α’ Γυναικείου ρόλου για τα «Μυθικά Πλάσματα του Νότου».

Στην τάξη των διευθυντών φωτογραφίες προσκαλείται και ο Θύμιος Μπακατάκης, επί χρόνια συνεργάτης του Γιώργου Λάνθιμου.

Η Ακαδημία καλεί ακόμη στις τάξεις της, μεταξύ άλλων, τη Βρετανή Εμίλια Κλαρκ, γνωστή από το «Game of Thrones», τη Γερμανίδα Νταϊάν Κρούγκερ, αλλά και τη Λιβανέζα σκηνοθέτρια Ναντίν Λαμπάκι που βραβεύτηκε το 2018 στις Κάννες.

Ο ηθοποιός Τιμοτέ Σαλαμέ, η Λεά Σεϊντού και ο σκηνοθέτης Μισέλ Γκοντρί (της «Αιώνιας Λιακάδας ενός Καθαρού Μυαλού») επίσης προσκλήθηκαν από την Ακαδημία. Ακόμη, μέλος της θα μπορεί να είναι πλέον και η συγγραφέας του «Χάρι Πίοτερ»  Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.

Ο Monde σημειώνει ακόμη ότι στην Ακαδημία καλείται να ενταχθεί και η Εμανουέλ Σενιέ, η σύζυγος του σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι, ο οποίος είναι αποκλεισμένος από το Χόλιγουντ εδώ και 40 χρόνια λόγω της υπόθεσης του βιασμού μίας ανήλικης.

Σε περίπτωση που όλοι οι προσκεκλημένοι δεχτούν τη συμμετοχή, τα μέλη της Ακαδημίας θα φτάσουν τα 9.226. Τα δύο τελευταία χρόνια προσκλήθηκαν πάνω από 1.400 νέα μέλη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...