233
Ο πρωθυπουργός των Χριστιανοκοινωνιστών, Μάρκους Σέντερ, με τον σταυρό στο χέρι... | Getty Images

Ο Χριστός ξανασταυρώνεται από τον πολιτικαντισμό στη Βαυαρία

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2018, 20:14
Ο πρωθυπουργός των Χριστιανοκοινωνιστών, Μάρκους Σέντερ, με τον σταυρό στο χέρι...
|Getty Images

Ο Χριστός ξανασταυρώνεται από τον πολιτικαντισμό στη Βαυαρία

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2018, 20:14

Αναστατώθηκε η νότια Γερμανία εξαιτίας του νέου νόμου της Βαυαρίας, που απαιτεί ανάρτηση του Σταυρού σε όλα τα δημόσια κτίρια, στην είσοδό τους για την ακρίβεια. Η απόφαση αυτή ελήφθη από την τοπική κυβέρνηση των Χριστιανοκοινωνιστών (πρωθυπουργός ο Μάρκους Σέντερ) και, παρά τις αντιδράσεις επιφανών θεολόγων, καθολικών και μη, ο νόμος ψηφίστηκε και ισχύει από 1ης Ιουνίου.

Ο Σέντερ, κατά το δημοσίευμα και του Guardian, θεωρεί ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο διατηρείται η βαυαρική ταυτότητα που απειλείται από την παρουσία των αλλόθρησκων μεταναστών και προσφύγων (μουσουλμάνοι ως επί το πλείστον).

Τη λογική Σέντερ καυτηρίασαν πολλοί εκκλησιαστικοί παράγοντες, όπως ο επίσκοπος του Βάρτσμπουργκ Φραντς Γιουνγκ δηλώνοντας ότι «ο σταυρός δεν είναι φολκλορικό αντικείμενο αλλά χριστιανικό σύμβολο πίστεως» και η προτεστάντισσα θεολόγος Γιοχάνα Χάμπερερ που είπε ότι ο νόμος είναι ένα λάθος και ότι «στη Βαυαρία οι Σταυροί επαρκούν, ο Σέντερ καταχράται ένα θρησκευτικό σύμβολο».

Για την απόφαση πάντως  της κυβέρνησης, πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι υπέρ αυτής τάσσεται το 56% των Βαυαρών (και κατά το 38%), ιδίως οι οπαδοί του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία – κόμμα που, σημειωτέον, «έκοψε» πολλές συντηρητικές ψήφους από την εκλογική «πίτα» των Χριστιανοκοινωνιστών. (Οι τοπικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο, έτσι η Χριστιανοκοινωνική Ενωση δεν αποκλείεται με τον εν λόγω νόμο να στοχεύει στην αναχαίτιση των Εναλλακτικών.)

Σε κοινωνικό επίπεδο αναμένεται να επικρατήσει απειθαρχία ως προς την εφαρμογή του μέτρου σε ορισμένα δημόσια ιδρύματα, σε σχολεία κ.λπ, και φυσικά στα πανεπιστήμια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...