379
«Eίναι η πρώτη φορά, ίσως, στη Μεταπολίτευση που η Νέα Δημοκρατία λέει πολύ σοβαρά και πολύ λίγα πράγματα» είπε ο Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής προκαλώντας μια μικρή αναστάτωση | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ηταν η δήλωση του Κώστα Αχ. Καραμανλή μια «μομφή» προς τον εξάδελφό του;

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2018, 16:04
«Eίναι η πρώτη φορά, ίσως, στη Μεταπολίτευση που η Νέα Δημοκρατία λέει πολύ σοβαρά και πολύ λίγα πράγματα» είπε ο Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής προκαλώντας μια μικρή αναστάτωση
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ηταν η δήλωση του Κώστα Αχ. Καραμανλή μια «μομφή» προς τον εξάδελφό του;

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2018, 16:04

Μπορεί ο Κώστας Αχ. Καραμανλής να άφησε αιχμές κατά του εξαδέλφου του, πρώην Πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας; Ή, ακόμα χειρότερα, κατά του θείου του, ιδρυτή της ΝΔ και επίσης πρώην Πρωθυπουργού; Ενα σχόλιο του βουλευτή Σερρών της ΝΔ σε ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, το πρωί της  Πέμπτης, για τον δημιουργικό και ουσιαστικό τρόπο με τον οποίο αντιπολιτεύεται και πολιτεύεται τώρα το κόμμα του, θεωρήθηκε από κάποιους μομφή προς τις προηγούμενες ηγεσίες της Νέας Δημοκρατίας (άρα και προς τον συνονόματο εξάδελφό του).

Ο κ. Κ. Αχ. Καραμανλής είπε πως «είναι η πρώτη φορά, ίσως, στην Μεταπολίτευση που η Νέα Δημοκρατία λέει πολύ σοβαρά και πολύ λίγα πράγματα».

Ακόμα και αν δεν ήταν πρόθεση του βουλευτή Σερρών να μεμφθεί τις εποχές που αρχηγοί ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Μιλτιάδης Εβερτ, ο Κ. Αλ. Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς, ακόμα και αν σκοπός του ήταν να αναδείξει τις αρετές της σημερινής ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, η εσωστρέφεια και τα πολιτικά «φαντάσματα» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρήκαν ευκαιρία να ξαναβγούν στην επιφάνεια.

Καθώς εδώ και μήνες υπάρχει εντός της ΝΔ μια (εν πολλοίς κατασκευασμένη) παραφιλολογία για τον ρόλο των λεγόμενων «καραμανλικών» και μια δήθεν αντιπαράθεσή τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη (βλέπε περιπτώσεις Κατερίνας Παπακώστα και Ευάγγελου Αντώναρου), κάποιοι έσπευσαν να αναγνώσουν στο σχόλιο του κ. Κ. Αχ. Καραμανλή ένα άδειασμα προς τους προηγούμενους αρχηγούς από ένα προβεβλημένο στέλεχος της παράταξης. Το γεγονός ότι ο βουλευτής Σερρών θεωρείται άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης του σημερινού προέδρου –κατά το ρεπορτάζ, ο κ. Μητσοτάκης θα ήθελε να τον δει στο νευραλγικό, κρίσιμο και αναβαθμισμένο πόστο του γραμματέα της ΝΔ– τροφοδότησε τις συζητήσεις.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Μακεδόνα πρώην υπουργού στις κυβερνήσεις Καραμανλή, Σάββα Τσιτουρίδη, ο οποίος μάλιστα φρόντισε να τη διανείμει στα μέσα ενημέρωσης: «Ακουσα σήμερα το πρωί τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του ν. Σερρών κ. Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή να δηλώνει σε τηλεοπτικό σταθμό της Αθήνας πως είναι η πρώτη φορά, ίσως, στη Μεταπολίτευση που η Νέα Δημοκρατία λέει πολύ σοβαρά και πολύ λίγα πράγματα. Παραβλέποντας ότι δεν υπήρχε Νέα Δημοκρατία πριν από τη Μεταπολίτευση, εκτιμώ πως κάποιος θα πρέπει να προστατεύσει τον κ. Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή από το να προβαίνει σε αναφορές και εκτιμήσεις, που βρίσκονται σε προφανή αναντιστοιχία με την ιστορία του τόπου, της παράταξης και της ίδιας της οικογένειάς του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...