376
O Γιώργος Μαυρωτάς και ο Παύλος Πολάκης αντάλλαξαν φαρμακερές αναρτήσεις στο Διαδίκτυο για το θέμα της πρωθυπουργικής συντρόφου | CreativeProtagon

Μαυρωτάς εναντίον Πολάκη για το πώς έγινε διδάσκουσα στο ΕΜΠ η Μπαζιάνα

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2018, 14:59
O Γιώργος Μαυρωτάς και ο Παύλος Πολάκης αντάλλαξαν φαρμακερές αναρτήσεις στο Διαδίκτυο για το θέμα της πρωθυπουργικής συντρόφου
|CreativeProtagon

Μαυρωτάς εναντίον Πολάκη για το πώς έγινε διδάσκουσα στο ΕΜΠ η Μπαζιάνα

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2018, 14:59

Η επισημοποίηση της μετατροπής της θέσης της Περιστέρας Μπαζιάνα στο Πολυτεχνείο –από θέση απλής διοικητικής υπαλλήλου σε μέλος του διδακτικού προσωπικού– προκάλεσε, όπως αναμενόταν, αντιδράσεις. Και όπως συνηθίζεται, όταν βάλλεται ο Αλέξης Τσίπρας, η σύντροφός του και το περιλάλητο «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνει ο αν. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μέσω Facebook, να αντεπιτεθεί.

Και το έκανε με το γνωστό του ύφος, κατηγορώντας για εμπάθεια και λασπολογία όσους τόλμησαν να σχολιάσουν αυτήν την ακαδημαϊκή ανέλιξη της συντρόφου του Πρωθυπουργού. Από τα διαδικτυακά πυρά του κ. Πολάκη δεν γλίτωσε ούτε ο βουλευτής του Ποταμιού και καθηγητής στο Πολυτεχνείο Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος την Τετάρτη ανέφερε στο Twitter:

Ο κ. Πολάκης διέγνωσε στο σχόλιο του κ. Μαυρωτά εμπάθεια και άρχισε τα γνωστά: κατήγγειλε τα «χαλκεία» της ενημέρωσης, μίλησε για σενάρια δυσφήμισης του ΣΥΡΙΖΑ, για «γκαιμπελισμό» και «λασπολογία» και –τι πρωτότυπο!– επιστράτευσε τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, λέγοντας «σας πειράζει που η κυρία Μπαζιάνα έχει συγκροτημένη αριστερή άποψη και την εκφράζει, σας πειράζει που είναι εξαιρετική επιστήμονας και δουλεύει ενώ είναι σύζυγος του πρωθυπουργού αντί να ασχολείται με οφσόρ, αντί να αγοράζει σπίτια στο Παρίσι όντας “διαζευγμένη”, αντί να προσφέρει διαμεσολάβηση για ντιλς (sic) αντί να κάνει καμιά “φιλανθρωπία” σε γκαλά κυριών των βορείων προαστίων» (εδώ η ανάρτηση του αν. υπουργού Υγείας).

Την Πέμπτη ο κ. Μαυρωτάς επανήλθε:

«Επειδή αναφέρθηκε σε μένα ο κ. Πολάκης και επειδή γνωρίζω πολύ καλά τι λέει η νομοθεσία και ποια είναι η κατάσταση στο Πολυτεχνείο, να του πω ότι η ένστασή μου δεν είναι στο αν είναι νόμιμη η ΕΔΙΠ-οποίηση της κ. Μπαζιάνα, αλλά στο ότι άλλα έλεγε πριν και άλλα έκανε τελικά, π.χ. 5/9/2016 σε επιστολή της έλεγε (όταν δεν ήταν ακόμα ΕΔΙΠ): “Μην ψάχνετε να βρείτε το όνομά μου πίσω από ‘κρυφές και πονηρές’ διατάξεις ή νόμους. Το όνομά μου θα το βρίσκετε σε ανοικτές διαδικασίες και προκηρύξεις, όπου ζητώ να κρίνομαι με βάση το βιογραφικό μου, μαζί με άλλους συνυποψήφιους. Προσωποπαγή θέση για μένα, όσο και να ψάχνετε, δε θα βρείτε. Δεν δέχομαι να με χρησιμοποιούν ως βορά πολιτικής χυδαιότητας”.

»Δεν είναι λοιπόν θέμα νόμιμου, αλλά ότι άλλα λέμε και άλλα κάνουμε. Άλλο αυτό τελικά δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση, έχει γίνει κανόνας στον ΣΥΡΙΖΑ…

»ΥΓ Μακάρι την σπουδή που δείχνει ο κ. Πολάκης στις αναρτήσεις στο Facebook, να την έδειχνε και στις απαντήσεις στον κοινοβουλευτικό έλεγχο»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...