785
Ο Ευάγγελος Αντώναρος θεωρείται από πολλούς εκφραστής των σκέψεων του Κώστα Καραμανλή | Menelaos Myrillas / SOOC

Εκτός ΝΔ ο Αντώναρος για τις δηλώσεις κατά του Αδωνι

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2018, 20:40
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 11/02/2018, 10:01
Ο Ευάγγελος Αντώναρος θεωρείται από πολλούς εκφραστής των σκέψεων του Κώστα Καραμανλή
|Menelaos Myrillas / SOOC

Εκτός ΝΔ ο Αντώναρος για τις δηλώσεις κατά του Αδωνι

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2018, 20:40
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 11/02/2018, 10:01

Η εσωτερική αντιπαράθεση στη Νέα Δημοκρατία με επίκεντρο την εμπλοκή του αντιπροέδρου του κόμματος Αδωνι Γεωργιάδη στη δικογραφία της Novartis, αλλά με φόντο τον πόλεμο «φεουδαρχών» και την επιρροή των λεγόμενων «καραμανλικών» είχε το πρώτο της… θύμα: τον Ευάγγελο Αντώναρο, κυβερνητικό εκπρόσωπο επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή και έναν από τους συνομιλητές του πρώην Πρωθυπουργού.

Αφορμή για την αποπομπή του κ. Αντώναρου, που ανακοινώθηκε το βράδυ του Σαββάτου ως απόφαση του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν σχόλιά του στο Facebook κατά του κ. Γεωργιάδη, στον απόηχο των εξελίξεων με την υπόθεση Νovartis. Είχε γράψει ο κ. Αντώναρος:

«Ο σεξιστής εκ της τάξεως των μουσαφιραίων προερχόμενος (για λίγο ακόμη διαστημα) δοτός αντιπρόεδρος αποδεικνύει με τη συμπεριφορά του κσθε μέρα που περνάει ότι δυσκολεύεται να ενταχθεί στον χώρο της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης.

» Η ψυχραιμία σε δύσκολες περιστάσεις είναι μεγάλη αλλά σπάνια αρετή. Και συνήθως οι περισσότεροι τα κάνουν θάλασσα όταν προσπαθούν να παίξουν ρόλους μεγαλύτερους από το μπόι τους…

» Εδώ όλοι κρίνονται. Κι η μέρα της κρίσης πλησιάζει ειδικά όταν με τη συμπεριφορά τους “λεκιάζουν” την εικόνα μιας μεγάλης παράταξης. Είμαι βέβαιος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ξέρω ότι ενημερώνετσι πλήρως θα πάρει σύντομα πρωτοβουλίες. Αλλωστε ένας αντιπρόεδρος, ο Κωστής Χατζηδάκης, είναι υπεραρκετός».

Ηταν το τελευταίο από μια σειρά σχολίων κατά του κ. Γεωργιάδη αλλά και του Αντώνη Σαμαρά από τον κ. Αντώναρο που θεωρείται εκφραστής κάποιων σκέψεων του κ. Καραμανλή — ο τελευταίος τον είχε βάλει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ το 2009, ενώ το 2012 ως υποψήφιος στη Β’ Αθηνών πήρε περί τους 4.500 σταυρούς και φυσικά δεν εξελέγη.

Το βράδυ του Σαββάτου ήρθε η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της ΝΔ:

«Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος τίθεται εκτός Κόμματος».

Η αιτία ωστόσο φαίνεται ότι είναι βαθύτερη. Ο κ. Αντώναρος είναι ένας μόνο από τους «καραμανλικούς» που έσπευσαν να στρέψουν τα βέλη τους κατά του αντιπροέδρου της ΝΔ με αφορμή την υπόθεση Novartis. Την Παρασκευή, φιλοξενούμενος από την κρατική ΕΡΤ, ο Γεώργιος Βλάχος, βουλευτής υπολοίπου Αττικής, είχε θέσει θέμα παραίτησης του κ. Γεωργιάδη, λόγω της εμπλοκής του στη δικογραφία. Ξεχνούσε φυσικά ο κ. Βλάχος ότι ήταν ο ίδιος υπουργός Εμπορίου, υπεύθυνος και για τις τιμές των φαρμάκων, την εποχή της έκρηξης της φαρμακευτικής δαπάνης επί Καραμανλή.

Τις ισορροπίες προσπάθησε να κρατήσει ο Νικήτας Κακλαμάνης που άδειασε τον κ. Βλάχο και εξέφρασε τη στήριξή του στον κ. Γεωργιάδη. Ο τελευταίος τού το ανταπέδωσε με ένα tweet στο οποίο τον χαρακτήρισε «φίλο» του.

Σε γενικότερο πλαίσιο, η απουσία του κ. Καραμανλή από το κάδρο της υπόθεσης Novartis θεωρήθηκε περίεργη από πολλούς, καθώς η έκρηξη της φαρμακευτικής δαπάνης στη χώρα μας σημειώθηκε επί πρωθυπουργίας του. Την απορία τους εξέφρασαν πολλοί ακόμα και «γαλάζιοι» πολιτικοί του διαμετρήματος του Δημήτρη Αβραμόπουλου που είπε το γνωστό: «Τι ήταν ο Καραμανλής; Κάνα παιδάκι που δεν καταλάβαινε;»

Πολλοί «είδαν» στην εξαίρεση του κ. Καραμανλή από την υπόθεση την μακρά συνεργασία του με τον νυν αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αλλά προφανώς δεν μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν μπορεί να υπάρχει παρέμβαση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ…

Σε κάθε περίπτωση όσο ο κ. Καραμανλής παραμένει σιωπηλός και κατά το γνωστό δεν σπάει τη σιωπή του, επιτρέπει στον κ. Αντώναρο -και στον κάθε Αντώναρο- να λειτουργεί ως εκφραστής του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για αναρτήσεις κατά του κ. Γεωργιάδη είχε διαγραφεί προ μηνών από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και η βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα.

Πάντως ο κ. Αντώναρος έκανε λόγο για αντικαταστατική απόφαση καθώς δεν υπήρξε σύγκληση κομματικών οργάνων για την αποπομπή του. Κατά την άποψή του το ότι τον έδιωξε ο πρόεδρος της ΝΔ από το κόμμα είναι πράξη άκυρη.

Για την ιστορία, η δήλωση του κ. Αντώναρου έχει ως εξής:

«Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη στην οποία ανήκω από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή συνεχώς και αδιάλειπτα και θα συνεχίσω φυσικά να ανήκω έχει αρχές, αξίες, κώδικες συμπεριφοράς και καταστατικές διατάξεις. Αυτές σήμερα παραβιάσθηκαν κατάφωρα.

» Πληροφορήθηκα με έκπληξή μου από δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης ότι με απόφαση του κ. Μητσοτάκη “τίθεμαι” εκτός κόμματος. Η απόφαση αυτή είναι αντικαταστατική και συνεπώς άκυρη εφ όσον δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

» Αναμένω από τον κ. Μητσοτάκη που ευαγγελιζόταν νέα ήθη να ζητήσει την άμεση σύγκληση των αρμοδίων οργάνων του κόμματος καθώς και να καταθέσει πλήρως δικαιολογημένο σχετικό αίτημα. Επίσης τον καλώ να δώσει οδηγίες για την άμεση διακοπή των διαρροών με συκοφαντικό περιέχομενο που διακινούνται από εντεταλμένα κομματικά στελέχη σε βάρος μου στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.

» Αλλωστε η ιστορία μου και η μεγάλη διαδρομή μου στη παράταξη και στα κυβερνητικά της σχήματα είναι γνωστές. Και δεν επιτρέπω σε κανένα και φυσικά ούτε και στον κ. Μητσοτάκη να τις θέτει σε οποιασδήποτε μορφής αμφισβήτηση – με κανένα πρόσχημα και για κανένα ευκαιριακό σχεδιασμό. Ολοι γνωριζόμαστε καλά σ αυτόν τον τόπο.

Θα επανέλθω όταν ενημερωθώ για τη στάση του κ. Μητσοτάκη».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...