316
Ο Φώτης Κουβέλης στις πρώτες ημέρες του στο υπουργείο Αμυνας. Από τότε φαίνεται πως έχει αλλάξει ύφος | SOOC

Σκληρός Κουβέλης: Τους διώξαμε από τη Ρω και κατασκεύασαν είδηση για σημαία

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2018, 09:08
Ο Φώτης Κουβέλης στις πρώτες ημέρες του στο υπουργείο Αμυνας. Από τότε φαίνεται πως έχει αλλάξει ύφος
|SOOC

Σκληρός Κουβέλης: Τους διώξαμε από τη Ρω και κατασκεύασαν είδηση για σημαία

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2018, 09:08

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο Φώτης Κουβέλης ήταν η «ψύχραιμη» φωνή στο υπουργείο Αμυνας –εδώ που τα λέμε δεν έχει περάσει καν πολύς καιρός από τότε που ανέλαβε αναπληρωτής του Πάνου Καμμένου. Ηταν για κάποιες εβδομάδες ο κ. Κουβέλης που χαρακτήριζε «υπερτροφικές» τις δηλώσεις του προϊσταμένου του στο υπουργείο και επεδείκνυε το γνωστό ήπιο, μειλίχιο προφίλ που κάποιοι αγάπησαν.

Τέλος πάντων, αυτό το προφίλ φαίνεται ότι δίνει τη θέση του σε ένα άλλο, πιο σκληρό, που ταιριάζει ίσως περισσότερο σε έναν πολιτικό προϊστάμενο των Ενόπλων Δυνάμεων. Ετσι, ο κ. Κουβέλης αφού πρώτα μίλησε για «ακήρυκτο πόλεμο» στο Αιγαίο με αφορμή τον θάνατο του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, επανήλθε το πρωί της Τρίτης με νέες δηλώσεις, αυτή τη φορά για το πολυσυζητημένο θέμα της ελληνικής σημαίας σε βραχονησίδα έξω από τους Φούρνους, την οποία η Αγκυρα –με δηλώσεις μάλιστα του τούρκου πρωθυπουργού Γιλντιρίμ– ισχυρίζεται ότι κατέβασε, πράγμα που διαψεύδει το Πεντάγωνο.

Ο κ. Κουβέλης προέβη στην εκτίμηση ότι οι Τούρκοι κατασκεύασαν την «είδηση» για το κατέβασμα της ελληνικής σημαίας, εξαιτίας του πρόσφατου περιστατικού στη Ρω. Μάλιστα για πρώτη φορά ο αν. υπουργός Αμυνας υιοθετεί χωρίς δισταγμό τη θέση ότι κατά το περιστατικό της περασμένης εβδομάδας στο ακριτικό νησί, τα τροχιοδεικτικά πυρά που εκτοξεύτηκαν από την ελληνική πλευρά λειτούργησαν αποτρεπτικά ώστε το τουρκικό ελικόπτερο να μην μπει στον εθνικό εναέριο χώρο – εκτοξεύτηκαν δηλαδή πυρά από ελληνικής πλευράς χωρίς να υπάρξει παραβίαση.

«Δεν υπήρξε περιστατικό τουρκικής ακτοφυλακής ή ειδικών δυνάμεων να κατέβασαν τη σημαία. Η αφαίρεση σημαίας δεν προκύπτει από κατέβασμα ακτοφυλακής ή ειδικές δυνάμεις» τόνισε ο αν. υπουργός Αμυνας μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6».

«Είχαμε το περιστατικό της Ρω όπου με μια εξαιρετική κίνηση το ελληνικό φυλάκιο έδιωξε το τουρκικό ελικόπτερο. Ισως να ήθελαν με την “είδηση” αυτή να ισορροπήσουν αυτό που κατά τη γνώμη τους μπορεί να είναι αρνητικό γι’ αυτούς» επεσήμανε ο κ. Κουβέλης κάνοντας λόγο για «μια επιλογή κλιμακούμενης έντασης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...