331
Διάσταση αντιλήψεων ή δημόσια αποδοκιμασία; Οι πρώτοι τριγμοί στη συμβίωση Καμμένου - Κουβέλη στο Πεντάγωνο άρχισαν | ΙΝΤΙΜΕnews

Κουβέλης αδειάζει Καμμένο: Υπερτροφικός ο λόγος περί ομήρων!

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2018, 11:07
Διάσταση αντιλήψεων ή δημόσια αποδοκιμασία; Οι πρώτοι τριγμοί στη συμβίωση Καμμένου - Κουβέλη στο Πεντάγωνο άρχισαν
|ΙΝΤΙΜΕnews

Κουβέλης αδειάζει Καμμένο: Υπερτροφικός ο λόγος περί ομήρων!

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2018, 11:07

Όταν ανακοινώθηκε η υπουργοποίηση του Φώτη Κουβέλη από τον Αλέξη Τσίπρα και η τοποθέτησή του μάλιστα δίπλα στον Πάνο Καμμένο, ως αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας, πολλοί είχαν προεξοφλήσει ότι το ετερόκλητο αυτό δίδυμο δεν θα αργήσει να αποδείξει πόσο δύσκολη θα είναι η συμβίωσή του στο Πεντάγωνο.

Ο Φώτης Κουβέλης έπεσε με τη μία στα βαθιά, καθώς λίγες ώρες μόνο με την ανάληψη των καθηκόντων του, ξέσπασε η κρίση με τη σύλληψη των δύο ελλήνων αξιωματικών στον Εβρο και η κράτησή τους, την οποία ο ίδιος ο υπουργός Αμυνας έχει επανειλημμένως χαρακτηρίσει ως ομηρεία.

Το πρωί της Τετάρτης ωστόσο, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας πήρε σαφείς αποστάσεις από τον εν λόγω χαρακτηρισμό – κατά άλλους τον αποδοκίμασε δημοσίως- χαρακτηρίζοντας με τη σειρά του ως «υπερτροφικό λόγο» όσα λέει για την κράτηση των δύο στρατιωτικών ο κ. Καμμένος

«Υπερτροφικός λόγος οι αναφορές για ομηρία. Δεν υπηρετούν το σκοπό μας για τους δύο στρατιωτικούς», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Κουβέλης, ενώ κληθείς στη συνέχεια να σχολιάσει τις επανειλημμένες δηλώσεις Καμμένου, θέλησε να τον δικαιολογήσει λέγοντας ότι  υπουργός Αμυνας χρησιμοποίησε μια φράση για να αναφερθεί στη χρονοτριβή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας ρωτήθηκε και για την αντίδραση της μάνας του λοχία Κούκλατζη κατά τη συνάντησή τους την Τρίτη στην Ορεστιάδα. «Καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λέει μια μάνα. Της απάντησα ότι θα έκανα για το δικό μου παιδί ό,τι κάνω και τώρα. Ήταν μια ανθρώπινη συζήτηση. Την ενημέρωσα τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με το να επιστρέψουν γρήγορα», είπε για να προσθέσει: «Διεκδικούμε επιτάχυνση της διαδικασίας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς», αλλά κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει τον χρόνο απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών.

«Αστοχη» χαρακτήρισε τη φράση Καμμένου περί ομηρίας των δύο στρατιωτικών και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

«Αστοχη η φράση του κ. Καμμένου περί ομηρίας. Εμείς σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει ως χώρα να εμπλακούμε στους αντιφατικούς και επικίνδυνους χειρισμούς της άλλης πλευράς. Και οι υπουργοί Εθνικής Αμυνας καμιά φορά κάνουν λάθη», σχολίασε ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στην ΕΡΤ.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...