201
«Oσο υπάρχει ισχυρό το ψευτομακεδονικό ιδεολόγημα, το πρόβλημα μεταξύ μας δεν λύνεται. Ευτυχώς όμως, το ιδεολόγημα αυτό υπονομεύεται πλέον μέσα στα Σκόπια», λέει ο Αντ. Σαμαράς | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Σαμαράς παρεμβαίνει για το Σκοπιανό: Γιατί μας συμφέρει να μη βιαστούμε

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2018, 14:45
«Oσο υπάρχει ισχυρό το ψευτομακεδονικό ιδεολόγημα, το πρόβλημα μεταξύ μας δεν λύνεται. Ευτυχώς όμως, το ιδεολόγημα αυτό υπονομεύεται πλέον μέσα στα Σκόπια», λέει ο Αντ. Σαμαράς
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Σαμαράς παρεμβαίνει για το Σκοπιανό: Γιατί μας συμφέρει να μη βιαστούμε

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2018, 14:45

Ο Αντώνης Σαμαράς υπήρξε -και παραμένει- ένα κεντρικό πρόσωπο του «Σκοπιανού». Ως γνωστόν, η αμετακίνητη θέση του στα πρώτα χρόνια της υπόθεσης ως υπουργού, τότε, Εξωτερικών, όχι μόνο εμπόδισε την όποια λύση του ονοματολογικού, αλλά οδήγησε και στην πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η άποψή του λοιπόν για τις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Crash», ο πρώην πρωθυπουργός κάνει μια ενδιαφέρουσα ανάλυση, εξηγώντας τους λόγους που η ελληνική πλευρά δεν πρέπει να βιάζεται, αντιθέτως πρέπει να περιμένει την αποσύνθεση της γειτονικής χώρας.

Ασφαλώς ο κ. Σαμαράς επικρίνει τον διάδοχό του. Για τον Αλέξη Τσίπρα λέει «βρήκαν (οι Σκοπιανοί) τον άνθρωπο που για να μείνει λίγο παραπάνω δέχεται τα πάντα» και ως εκ τούτου θεωρούν στην ΠΓΔΜ πως μπορεί να έχουν μία ευνοική διαπραγμάτευση.

Καταθέτοντας ακολούθως την προσωπική του οπτική για όσα συμβαίνουν στην γειτονική χώρα, λέει ότι «το ιδεολόγημα των Σκοπίων» – αναφέρεται στην «μακεδονικότητα» της χώρας – υπονομεύεται εκ τών έσω, οπότε δεν θέλει βιασύνη.

Η φράση του έχει ως εξής:

«Όσο υπάρχει ισχυρό το ψευτομακεδονικό ιδεολόγημα, το πρόβλημα μεταξύ μας δεν λύνεται. Ευτυχώς όμως, το ιδεολόγημα αυτό υπονομεύεται πλέον μέσα στα Σκόπια, με την αλλαγή των εθνοτικών ισορροπιών μεταξύ τους: Αλβανοί και Σλάβοι. Οπότε δεν χρειάζεται να βιαζόμαστε εμείς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...