256
Ο υπουργός Παιδείας | INTIME NEWS

Ο Γαβρόγλου ανακοινώνει τώρα αύξηση των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2018, 20:58
Ο υπουργός Παιδείας
|INTIME NEWS

Ο Γαβρόγλου ανακοινώνει τώρα αύξηση των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2018, 20:58

Προεκλογική οσμή έχουν οι τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, ο οποίος ανακοίνωσε την αύξηση του αριθμού των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ενώ πριν από έναν χρόνο αποφάσισε τη μείωση του αριθμού των φοιτητών, ειδικά στις σχολές υψηλής ζήτησης, τώρα άλλαξε γραμμή πλεύσης. Δικαιολογεί την απόφασή του για αύξηση των θέσεων επικαλούμενος την χρηματοδότηση των πανεπιστημίων και το άγχος των υποψηφίων.

«Νομίζω ότι μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι είναι ένας αριθμός πάνω από 3.000 πρόσθετους φοιτητές και φοιτήτριες. Κάναμε μία πολύ συστηματική μελέτη για τις δυνατότητες των ιδρυμάτων, δίνουμε φέτος περισσότερες θέσεις. Υπάρχει μεγαλύτερη αύξηση στη χρηματοδότηση και νομίζουμε ότι έχουν τη δυνατότητα τα ιδρύματα να απορροφήσουν αυτόν τον κόσμο και άρα θα μειωθεί και το άγχος των φοιτητών της Γ’ Λυκείου που είναι στην τελική ευθεία», τόνισε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας πως ο ακριβής αριθμός θα ανακοινωθεί μέχρι την Τετάρτη.

«Δεν κάνουμε πίσω στα Θρησκευτικά»

Ερωτηθείς σχετικά με τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας για το μάθημα των Θρησκευτικών, στον απόηχο της απόφασης του ΣτΕ που κατά πλειοψηφία έκρινε πολλαπλώς αντισυνταγματικές αλλαγές που έγιναν επί υπουργίας Νίκου Φίλη στη διδασκαλία του μαθήματος ο κ. Γαβρόγλου διευκρίνισε: «Δεν προτιθέμεθα να κάνουμε πίσω, διότι δεν αφορά αυτό που γίνεται τώρα και αυτό που θα γίνει του χρόνου».

«Ηδη εδώ και πάρα πολλούς μήνες έχει αρχίσει μία συζήτηση με την Εκκλησία, μία συζήτηση με επιστημονικούς φορείς, μία συζήτηση με διακεκριμένους επιστήμονες για ένα πράγμα το οποίοι είναι καθαρά επιστημονικό» ανέφερε.

«Εμείς», εξήγησε, «προχωράμε στην αναμόρφωση αυτών των βιβλίων και μάλιστα προχωράμε και με πολύ μεγάλη συναίνεση των ανθρώπων που γνωρίζουν πολύ βαθιά αυτά τα ζητήματα, όπως επίσης και της Εκκλησίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...