187
(φωτ. αρχείου) | EPA/BEVIL KNAPP

Απολυμένος σερβιτόρος απολογείται: «Δεν είμαι αγενής, είμαι απλά Γάλλος»

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2018, 11:26
(φωτ. αρχείου)
|EPA/BEVIL KNAPP

Απολυμένος σερβιτόρος απολογείται: «Δεν είμαι αγενής, είμαι απλά Γάλλος»

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2018, 11:26

Μια ασυνήθιστη αν και ειλικρινή εξήγηση για τον λόγο που τον θεωρούν αγενή –τον λόγο της απόλυσής του δηλαδή– έκανε γάλλος σερβιτόρος ο οποίος απομακρύνθηκε από εστιατόριο στο Βανκούβερ του Καναδά στο οποίο εργαζόταν.

Μετά την απόλυσή του, ο Γκιγιόμ Ρεΐ προσέφυγε στην επιθεώρηση Εργασίας κατά του πρώην εργοδότη του, ισχυριζόμενος ότι έπεσε «θύμα διακρίσεων κατά της κουλτούρας μου».

Το εστιατόριο, όπως γράφει το AFP, κατηγόρησε τον Ρεΐ  ότι παραβιάζει τον κανονισμό συμπεριφοράς για το προσωπικό του και ότι επέμεινε σε αυτή τη συμπεριφορά παρά τις προφορικές και γραπτές αξιολογήσεις της δουλειάς του. Η αλήθεια είναι ότι οι εργοδότες του δεν είχαν παράπονα για την απόδοσή του· μόνο για τη συμπεριφορά του.

Ο Ρεΐ ισχυρίστηκε ότι είναι η κουλτούρα των Γάλλων που τείνει να είναι περισσότερο «ευθεία και εκφραστική». Ο ίδιος λέει ότι είναι «ευθύς και τίμιος» και έχει «προσωπικότητα επαγγελματία» την οποία απέκτησε εργαζόμενος στην Γαλλία.

Ισως λοιπόν αυτά δεν περνάνε στον Καναδά, η ευγένεια -σε σημείο αφέλειας- των ανθρώπων του είναι παροιμιώδης και πηγή ανεκδότων.

Η υπόθεση πάντως θα φτάσει και στο δικαστήριο. Εκεί ο Ρεΐ θα δώσει εξηγήσεις τι είναι αυτή η γαλλική κουλτούρα που δικαιολογεί την συμπεριφορά του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...