232
|

Ινδία: Γιατί ο θηλυκός ελέφαντας το έριξε στο κάπνισμα;

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2018, 17:59

Ινδία: Γιατί ο θηλυκός ελέφαντας το έριξε στο κάπνισμα;

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2018, 17:59

Το γύρο του Διαδικτύου κάνει ένα βίντεο μ’ έναν ελέφαντα που… καπνίζει στην Ινδία. Στο επίμαχο βίντεο φαίνεται ένας θηλυκός ελέφαντας να βάζει κάτι στο στόμα του και έπειτα να φυσά πυκνό καπνό ενώ βρίσκεται πίσω από δέντρο χωμένος στο δάσος. Φυσικά, αυτό το βίντεο με την παράξενη συμπεριφορά του ελέφαντα έχει αφήσει άναυδους τους επιστήμονες.

Τις εικόνες βιντεοσκόπησε ένας ινδός επιστήμονας, ο Βινάι Κουμάρ της Wildlife Conservation Society στη διάρκεια έρευνας στο δάσος Ναγκαρχόλε της πολιτείας Καρνατάκα τον Απρίλιο του 2016, αλλά μέχρι τώρα δεν τις είχε δώσει στη δημοσιότητα επειδή δεν «είχε συνειδητοποιήσει τη σημασία» τους, όπως είπε στο BBC.

Το βίντεο με τον θηλυκό ελέφαντα που φυσά στάχτες από το στόμα του έχει αφήσει άφωνους τους επιστήμονες καθώς «είναι η πρώτη φορά που ένας άγριος ελέφαντας επιδεικνύει τέτοια συμπεριφορά», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Wildlife Conservation Society. Οπως γνωρίζουμε άλλωστε, τα συγκεκριμένα ζώα δεν  εθίζονται σε βλαβερές συνήθειες.

Ο βιολόγος Βαρούν Ρ. Γκοσβαμί, ο οποίος εξέτασε το βίντεο, πιστεύει ότι «το πιθανότερο είναι η ελεφαντίνα να προσπαθούσε να χωνέψει καρβουνιασμένο ξύλο, καθώς φαινόταν να σηκώνει κάτι από το φλεγόμενο έδαφος, φυσώντας τη στάχτη που ερχόταν μαζί στην προβοσκίδα της και να τρώει το υπόλοιπο».

«Το κάρβουνο έχει γνωστές ιδιότητες δέσμευσης τοξινών, και αν και μπορεί να μην έχει πολλή θρεπτική αξία, τα άγρια ζώα ίσως να προσελκύονται από αυτό για την ιατρική του αξία» πρόσθεσε- συμπληρώνοντας ότι επίσης λειτουργεί και ως καθαρτικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...