584
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απονέμει τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής στον πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Τον πρόεδρο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» παρασημοφόρησε ο Παυλόπουλος

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2018, 17:51
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απονέμει τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής στον πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Τον πρόεδρο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» παρασημοφόρησε ο Παυλόπουλος

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2018, 17:51

«Το παράδειγμα του ‘Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος’ μάς θυμίζει ότι Εθνικοί Ευεργέτες υπήρξαν εκείνοι οι οποίοι συνέδεσαν τις δωρεές τους με κρίσιμες στιγμές της πορείας του Νεώτερου Ελληνικού Κράτους. Μια κρίσιμη στιγμή είναι και αυτή την οποία διανύουμε» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την παρασημοφόρηση του προέδρου του Ιδρύματος, Ανδρέα Δρακόπουλου, με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος (Δ) φψτογραφίζεται με τον πρόεδρο του Δ.Σ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέα Δρακόπουλο (Κ) και τα μέλη της οικογένειάς του (Α), κατά τη διάρκεια απονομής του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής, στο Προεδρικό Μέγαρο, Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον πρόεδρο του του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και τα μέλη της οικογένειάς του, στο Προεδρικό Μέγαρο (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ)

Σε ειδική τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι με αυτή την «τεράστια, πραγματικά, συμβολή, το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υπό την δική σας ηγεσία, συνεχίζει την παράδοση των Εθνικών Ευεργετών. Και όχι μόνο την συνεχίζει, αλλά λόγω του μεγέθους των δωρεών του υπερακοντίζει αυτήν την παράδοση, ανοίγει νέους ορίζοντες, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς άλλους».

»Είναι ένα παράδειγμα το οποίο εύχομαι και ελπίζω να ακολουθήσουν και άλλοι. Γιατί με αυτά τα δεδομένα, να’ στε βέβαιος κύριε Δρακόπουλε, η χώρα μας μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα. Και αυτό το οφείλει και στην κληρονομιά της αλλά και στις προοπτικές που έχει ο ίδιος ο ελληνικός λαός, και κυρίως η νέα γενιά. Και πάλι συγχαρητήρια και σας ευχαριστούμε θερμώς» πρόεσθεσε.

Στην αντιφώνησή του ο κ. Δρακόπουλος ανέφερε:

«Μην ρωτάς τι μπορεί να κάνει η πατρίδα σου για σένα, αλλά ρώτα τι μπορείς να κάνεις εσύ για την πατρίδα σου».

»Αν και πρόκειται για τα λόγια ενός σπουδαίου Αμερικανού, του John F. Kennedy, θα τα δανειστώ γιατί σήμερα περισσότερο από ποτέ πιστεύω ότι όλοι μας οφείλουμε να κινούμαστε με οδηγό αυτά τα λόγια (…) Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος γεννήθηκε στην Ελλάδα πριν από 22 χρόνια με τον θάνατο του Ιδρυτή μας, και από νωρίς άνοιξε τα φτερά του για τον υπόλοιπο κόσμο, έχοντας σήμερα βοηθήσει με δωρεές σε 124 χώρες. Είναι ένας διεθνής φιλανθρωπικός οργανισμός και όμως η καρδιά του πάντα θα χτυπάει ελληνικά. Είμαστε περήφανοι που έχουμε παραδώσει στη χώρα ένα έργο-τοπόσημο όπως το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και έχουμε συμβάλει, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης που βάλλει τη χώρα τα τελευταία χρόνια».

»Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε γνωρίσει μέσα από το έργο μας ανθρώπους σπουδαίους, με όραμα, αφοσίωση, μεράκι και φιλότιμο. Ανθρώπους που η δράση τους πραγματικά έχει αντίκτυπο στην κοινωνία. Και χαιρόμαστε που σήμερα μπορούμε να συνεχίζουμε, με πολλές μικρές ή μεγάλες δωρεές, και παράλληλα να ξεκινάμε ένα νέο ταξίδι, για την ενίσχυση της Υγείας στην Ελλάδα, με νέες δωρεές που αναμένεται να υπερβούν τα 200+ εκατομμύρια ευρώ, μέσα στα επόμενα χρόνια».

«Το ταξίδι που κάναμε στην Κομοτηνή και τη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή που μας πέρασε μόλις δυο μέρες μετά την υπογραφή του Μνημονίου τη περασμένη Τετάρτη μας πεισμώνει ακόμη πιο πολύ στο να φέρουμε σε επιτυχία και αυτό το στοίχημα που αποβλέπει σε μια καλλίτερη και πιο ανθρώπινη κοινωνία για όλους. Και γιατί όχι να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε τα επόμενα ταξίδια μας προς την Ιθάκη μας».

»Εξοχότατε, σας ευχαριστώ προσωπικά».

»Την υπέρτατη αυτή τιμή που μου αποδίδετε σήμερα θέλω να τη μοιραστώ με όλους εκείνους τους ανθρώπους που με πίστη, επιμονή και αυταπάρνηση, υπερβαίνουν εαυτούς για να δώσουν ένα χέρι βοηθείας στον διπλανό τους, να αφυπνίσουν, να ενεργοποιήσουν, να παρακινήσουν, να εμπνεύσουν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...