329
Η Σούζαν Σάραντον και ο Πολ Νιούμαν στην ταινία «Twilight» που στην Ελλάδα προβλήθηκε με τον τίτλο «Το λυκόφως του ντετέκτιβ» | Paramount Pictures

Οταν ο Πολ Νιούμαν θυσιάστηκε για να πληρωθεί η Σούζαν Σάραντον όσο και ο ίδιος

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2018, 17:58
Η Σούζαν Σάραντον και ο Πολ Νιούμαν στην ταινία «Twilight» που στην Ελλάδα προβλήθηκε με τον τίτλο «Το λυκόφως του ντετέκτιβ»
|Paramount Pictures

Οταν ο Πολ Νιούμαν θυσιάστηκε για να πληρωθεί η Σούζαν Σάραντον όσο και ο ίδιος

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2018, 17:58

Ηταν –το βλέπαμε και το γνωρίζαμε όλοι αυτό– ένας από τους λίγους πραγματικά ευγενείς του Χόλιγουντ. Λαμπερός αλλά και αγωνιστής σε μια εποχή που οι αγώνες κόστιζαν, ταλαντούχος αλλά και έτοιμος να θυσιαστεί για τον συνάδελφο.

Αυτήν την εικόνα για τον θρυλικό Πολ Νιούμαν μας επιβεβαίωσε η Σούζαν Σαράντον σε συνέντευξή της στο BBC δίνοντάς μια νέα πτυχή, αυτή και του φεμινιστή πρωταγωνιστή που φροντίζει να πληρωθεί η συνάδελφός του με τα ίδια χρήματα.

Η βραβευμένη ηθοποιός αποκάλυψε το παρασκήνιο της ταινίας «Twilight» (στην Ελλάδα προβλήθηκε με τον τίτλο «Το λυκόφως του ντετέκτιβ»), ενός θρίλερ στο οποίο εμφανίστηκαν μαζί το 1998.

Oταν ο Νιούμαν ανακάλυψε ότι οι παραγωγοί που ισχυρίζονταν ότι θα πληρώσουν ισότιμα τους πρωταγωνιστές τους είχαν υπόψη τους μόνο τους άνδρες, δηλαδή τον Πολ Νιούμαν και τον Τζιν Χάκμαν, αρνήθηκε να υπογράψει το συμβόλαιό του μέχρι να διορθωθεί η αδικία.

Στην ίδια είπε ότι «θα σου δώσω ένα κομμάτι από το δικό μου μισθό» γιατί θεωρούσε ότι δεν είναι δυνατόν τα ονόματά τους στην αφίσα και τη μαρκίζα να είναι ίδια αλλά να πληρώνεται ο ίδιος με περισσότερα χρήματα.

sarandon-newman
Σούζαν Σάραντον και Πολ Νιούμαν στο «Twillight» (1998)

«Ηταν θησαυρός» θυμάμαι σήμερα η Σαράντον για τον Νιούμαν που έφυγε από τη ζωή το 2008.

Η συνέντευξη δόθηκε την Πέμπτη, Παγκόσμια Μέρα Γυναίκας, και έτσι η Σαράντον ρωτήθηκε και για τη σεξουαλική παρενόχληση στο Χόλιγουντ.

Όπως είπε το κρεβάτι από τον οποίο αναγκάζονται να περάσουν οι ηθοποιοί (νεότερες και φιλόδοξες, αλλά και όχι μόνο) για να πάρουν ένα ρόλο «θα υπάρχει πάντα, ποτέ δεν θα σταματήσει αυτή η γλοιώδης “συναλλαγή”».

Όπως πρόσθεσε, πάντα θα υπάρχει η δυνατότητα μιας τρόπον τινά «επιλογής», να αρνηθεί δηλαδή μια ηθοποιός τον εκβιασμό, στην ουσία καταλαβαίνει ότι υπάρχουν περιπτώσεις που όλο αυτό είναι αδιέξοδο και άδικο.

«Πρέπει να σταματήσει η εκμετάλλευση, το ότι οι Χάρβεϊ Γουάινσταϊν αυτού του κόσμου έχουν αυτή τη δύναμη να κρατούν το επόμενο πρότζεκτ, τις καριέρες μας στα χέρια τους. Αυτό είναι το πιο σιχαμένο από όλα», τόνισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...