352
«Τελειώνει ο πολιτικός τους χρόνος. Αλλά φεύγοντας καταστρέφουν τις γέφυρες και ναρκοθετούν τον τόπο» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος για την κυβέρνηση | SOOC

Τι αναφέρει στη μήνυσή του για τη Novartis ο Βαγγέλης Βενιζέλος

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2018, 11:43
«Τελειώνει ο πολιτικός τους χρόνος. Αλλά φεύγοντας καταστρέφουν τις γέφυρες και ναρκοθετούν τον τόπο» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος για την κυβέρνηση
|SOOC

Τι αναφέρει στη μήνυσή του για τη Novartis ο Βαγγέλης Βενιζέλος

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2018, 11:43

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε για την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος υποβάλλοντας μήνυση το πρωί της Τρίτης. Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε καταθέσει μήνυση κατά του Αλέξη Τσίπρα, του αν. υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου καθώς και δικαστικών λειτουργών, ενώ μήνυση έχει υποβάλει και ο επίτροπος της ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σε κείμενό του ο κ. Βενιζέλος είχε χαρακτηρίσει την πρόταση σύστασης κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση Novartis που υπέγραψαν οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ «ακραία θεσμική αθλιότητα».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος εμπλέκεται μαζί με άλλα εννέα πρόσωπα στη δικογραφία, στράφηκε κατά της κυβέρνησης μιλώντας για «θεσμική τερατογένεση από τη μείξη δικαιοσύνης και πολιτικής».

Είπε συγκεκριμένα ο κ. Βενιζέλος:

«Κατέθεσα σήμερα έγκληση και μήνυση κατά του ενός από τους τρεις ανώνυμους μάρτυρες που ψέλλισε το όνομά μου κατά τρόπο αυταπόδεικτα ψευδή. Στρέφομαι όμως και κατά των αυτουργών και των συνεργών μιας σειράς εγκλημάτων που έχουν βαρύ θεσμικό χαρακτήρα.

» Η κραυγαλέα ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση είναι το λιγότερο.

» Διεπράχθη σε βάρος μου κατάχρηση εξουσίας με τη νομική έννοια του όρου. Με εξέθεσαν σε δίωξη, ενώ γνώριζαν όχι απλώς ότι είμαι αθώος αλλά παντελώς άσχετος με την υπόθεση.

» Αυτά που συνέβησαν τις τελευταίες βδομάδες έχουν προαναγγελθεί από τον Πρωθυπουργό και υπουργούς του ένα χρόνο πριν. Η κυβέρνηση αντιποιείται εισαγγελικά και δικαστικά καθήκοντα. Προαναγγέλλει, προετοιμάζει, οργανώνει, παρεμβαίνει, αξιολογεί, προωθεί.

H μήνυση του Βαγγέλη Βενιζέλου για την υπόθεση Novartis

» Πρόκειται για σφετερισμό της ιδιότητας του κρατικού οργάνου για να αλλοιωθούν θεμελιώδεις αρχές και θεσμοί του πολιτεύματός μας, όπως η διάκριση των εξουσιών και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

» Αυτό το οποίο συμβαίνει στο χώρο της δικαιοσύνης, δηλαδή η θεσμική τερατογένεση μέσα από τη μείξη δικαιοσύνης και πολιτικής είναι ζήτημα πολύ σοβαρότερο και από την αποτυχία της λεγόμενης καθαρής εξόδου στην οικονομία, κι από τις διολισθήσεις στο μέτωπο των εθνικών θεμάτων και της εξωτερικής πολιτικής.

» Τελειώνει ο πολιτικός τους χρόνος. Αλλά φεύγοντας καταστρέφουν τις γέφυρες και ναρκοθετούν τον τόπο. Εμείς ως υπεύθυνοι πολίτες πρέπει να αντισταθούμε, πρέπει να αγωνιστούμε για τους θεσμούς, τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και την προοπτική των παιδιών μας.

Τα υπόλοιπα αύριο στη Βουλή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News