399
O Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε προαναγγείλει τις κινήσεις του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου προ ημερών | ΙΝΤΙΜΕnews

Μηνυτήρια αναφορά Αβραμόπουλου κατά των μαρτύρων στη δικογραφία Novartis

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2018, 17:23
O Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε προαναγγείλει τις κινήσεις του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου προ ημερών
|ΙΝΤΙΜΕnews

Μηνυτήρια αναφορά Αβραμόπουλου κατά των μαρτύρων στη δικογραφία Novartis

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2018, 17:23

Μηνυτήρια αναφορά κατά των δύο προστατευόμενων μαρτύρων στη δικογραφία της Novartis, για ψευδορκία, συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση, κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Επίτροπος Μετανάστευσης της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπως είχε προαναγγείλει προ ημερών σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση.

Παράλληλα ο κ. Αβραμόπουλος υπέβαλε  αίτημα στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος εποπτεύει την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς, για την άμεση ανάκληση των διατάξεων του εισαγγελέα Πρωτοδικών, με τις οποίες οι δύο μάρτυρες υπήχθησαν στον Νόμο περί Προστασίας Μαρτύρων.

Ταυτόχρονα, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, επιβεβαιώνει ότι -όπως έχει ήδη ενημερώσει τη Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου μέσω του γραφείου του- παρά την επιθυμία του, δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί στη συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τετάρτη. Και αυτό όπως εξηγεί, λόγω δεσμεύσεων του στη Συνεδρίαση του Κολλεγίου των Επιτρόπων στις Βρυξέλλες όπου θα εισηγηθεί θέματα μετανάστευσης, καθώς και της αναχώρησης του την ίδια ημέρα για τη Νέα Υόρκη, ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησης του το πρωί της Πέμπτης με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

Διευκρινίζει όμως ότι θα υποβάλει υπόμνημα, όπως προβλέπεται από την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Πιο αναλυτικά σε δήλωση του ο κ.Αβραμόπουλος αναφέρει τα εξής:

«Συνεπής με όσα δήλωσα στη συνέντευξη Τύπου, κατέθεσα σήμερα στην αξιότιμη κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά των δύο προστατευομένων μαρτύρων στην υπόθεση NOVARTIS για ψευδορκία, συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση, ζητώντας συγχρόνως να διερευνηθεί και η συμμετοχή και άλλων προσώπων, ηθικών αυτουργών και συνεργών και συμμετεχόντων στη διάπραξη και άλλων αυτεπάγγελτα διωκομένων εγκλημάτων.

Επίσης, κατέθεσα στον αξιότιμο κ. Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος εποπτεύει την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς, αίτημα για την άμεση ανάκληση των διατάξεων του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών, με τις οποίες οι δύο ψευδομάρτυρες και συκοφάντες υπήχθησαν στο Νόμο περί Προστασίας Μαρτύρων.

Από τα δύο δικόγραφα προκύπτει ότι:

Στη δικογραφία δυόμισι χιλιάδων σελίδων, δεν υπάρχουν παρά μόνο δύο παράγραφοι που αναφέρονται στο όνομά μου από τους δύο ψευδομάρτυρες και δεν υπάρχει ούτε μία λέξη των μαρτυριών η οποία να μην είναι ψευδής, αυταπόδεικτα και εμφανέστατα.

Η υπαγωγή τους στο καθεστώς προστασίας μαρτύρων θα πρέπει να επανεξετασθεί από τον αξιότιμο κ. Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ώστε οι σχετικές διατάξεις να ανακληθούν και οι ψευδομάρτυρες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν για τις εγκληματικές πράξεις που διέπραξαν με τις καταθέσεις τους.

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία προσέφυγα σήμερα και πιστεύω ότι σύντομα θα αποκαλυφθεί η σκευωρία και θα λάμψει η αλήθεια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...