212
Κοινόχρυση βρύση σε συνοικία της πόλης | REUTERS/Mike Hutchings

Νερό μόνο ως τις 12 Απριλίου έχει το Κέιπ Τάουν

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2018, 10:33
Κοινόχρυση βρύση σε συνοικία της πόλης
|REUTERS/Mike Hutchings

Νερό μόνο ως τις 12 Απριλίου έχει το Κέιπ Τάουν

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2018, 10:33

Μόλις 80 ημέρες απομένουν μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματα νερού για το Κέιπ Τάουν στη Νότιο Αφρική, το οποίο αντιμετωπίζει την χειρότερη ξηρασία των τελευταίων δεκαετιών.

Οι Αρχές προειδοποίησαν τους πολίτες ότι η ύδρευση θα διακοπεί στις 12 Απριλίου, εννέα ημέρες νωρίτερα από την πρόβλεψη που είχε γίνει αρχικά.

Σε περίπτωση που δεν ληφθούν δραστικά μέτρα για τον περιορισμό της κατανάλωσης ως την «Ημέρα Μηδέν» τον Απρίλιο, οι πολίτες θα αναγκαστούν να παίρνουν νερό με το δελτίο – μόλις 25 λίτρα την ημέρα.

Η ποσότητα είναι μάλλον μικρή αν σκεφτούμε ότι ένα ντους χρειάζεται 15 λίτρα νερό το λεπτό ενώ περίπου την ίδια ποσότητα χρειάζεται το καζανάκι.

Κάθε ημέρα κατά την οποία η πόλη καταναλώνει πάνω από 500 εκατ. λίτρα νερό (500.000 τόνους) θα φέρνει την «Ημέρα Μηδέν» της διακοπής παροχής νερού όλο και πιο κοντά.

Οι περιορισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ για πέντε μήνες και θα επανεξεταστούν εκ νέου, αν δεν υπάρξει βελτίωση.

Οι Αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες το μέγεθος του προβλήματος, ωστόσο επικρίνονται για το ότι δεν πήραν μέτρα νωρίτερα και γιατί αγνόησαν τις προειδοποιήσεις των ειδικών.

Το κλίμα του Κέιπ Τάουν είναι μεσογειακό και οι βροχές πιο συνηθισμένες τον χειμώνα του νοτίου ημισφαιρίου (Ιούνιος-Αύγουστος), αλλά και πάλι δεν είναι βέβαιο ότι θα βρέξει αρκετά για να ανέβει η στάθμη των ταμιευτήρων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...