245
|

Βαρουφάκης: Παραμύθι ότι η Ελλάδα τα πάει καλύτερα – τα πάει πολύ χειρότερα

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2018, 14:54

Βαρουφάκης: Παραμύθι ότι η Ελλάδα τα πάει καλύτερα – τα πάει πολύ χειρότερα

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2018, 14:54

Λίγες ημέρες αφότου ο αποκάλυψε ότι είχε αποκαλέσει τον Αλέξη Τσίπρα «ηλίθιο», ο Γιάνης Βαρουφάκης, επανέρχεται διαψεύδοντας το succes story των Ευρωπαίων αλλά και της κυβέρνησης για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Αγαπημένος των ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης καθώς προσφέρεται για ατάκες που φτιάχνουν πρωτοσέλιδους τίτλους, ο πρώην υπουργός Οικονομικών έδωσε συνέντευξη στον Nouvel Obserbateur. Και όντως προσέφερε τίτλο: «Είμαι πολύ απογοητευμένος από τον Μανουέλ Μακρόν». 

«Οι ευρωπαϊκές του προτάσεις είναι πολύ αδύναμες. Είναι ένας ήπιος φεντεραλισμός», είπε ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος βρέθηκε στη Γαλλία και είχε συνάντηση με τον Μπενουά Αμόν, τον αποτυχημένο προεδρικό υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, με σκοπό τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής λίστας εν όψει της συμμετοχής του κινήματός του, Diem25 στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Ωστόσο, ο πρώην υπουργός Οικονομικών επέμεινε και στο αγαπημένο του θέμα, την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η οποία, κατά την άποψή του είναι τραγική – μάλλον επειδή δεν τον κρατήσαμε στο υπουργείο καθώς τα πήγαινε τόσο καλά.

Ετσι, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Ευρώπη λέει ότι η Ελλάδα σώθηκε, ότι πάει καλύτερα. Αυτό είναι παραμύθι. Η αλήθεια είναι ότι πάει όλο και χειρότερα».

«Οι νέοι φεύγουν από τη χώρα, οι πιο μορφωμένοι είναι αυτοί που την εγκαταλείπουν. Θα πρέπει να λυπόμαστε, όχι να πανηγυρίζουμε» τόνισε για να περιγράψει πώς η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει «μειώσει» την ανεργία: «Εάν εργάζεστε τρεις ώρες την εβδομάδα, σας λένε ότι έχετε δουλειά» εξήγησε.

«Πρόκειται για μια αριστερή κυβέρνηση που επέλεξε αυτή την πολιτική. Και αυτό παραλύει την πλειονότητα του πληθυσμού. Πρόκειται για ένα θανατηφόρο συνδυασμό» τόνισε .

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...