714
Πανοραμική εικόνα της εισόδου της CES | REUTERS/ Steve Marcus

Ενας τηλε-τοίχος και απίθανα gadgets στην πρεμιέρα της CES

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2018, 15:43
Πανοραμική εικόνα της εισόδου της CES
|REUTERS/ Steve Marcus

Ενας τηλε-τοίχος και απίθανα gadgets στην πρεμιέρα της CES

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2018, 15:43

Η 9η Ιανουαρίου είναι η πρώτη μέρα της φετινής CES, του μεγαλύτερου παζαριού καταναλωτικών προϊόντων τεχνολογίας στον κόσμο. Χιλιάδες εκθέτες θα παρουσιάζουν μέχρι τις 12 Ιανουαρίου τις προτάσεις τους για το hi-tech ευ ζην της ανθρωπότητας. Η αυλαία άνοιξε και τις εντυπώσεις έκλεψαν τα νέα μοντέλα τηλεοράσεων και οθονών που παρουσίασαν οι βιομηχανικοί γίγαντες του χώρου.

Η πρωτοπορία της LG

Η LG είχε σπεύσει τα προηγούμενα 24ωρα να παρουσιάσει μια τηλεόραση 88 ιντσών η οποία εκτός από το εντυπωσιακό της μέγεθος ενσωματώνει τεχνολογία ανάλυσης εικόνας 8Κ όταν αυτή την στιγμή βρισκόμαστε ακόμη στην αυγή της εποχής της ανάλυσης 4Κ.

Βίντεο για την τηλεόραση-ρολό:

Η LG ενίσχυσε την παρουσία της στην CES στον τομέα των τηλεοράσεων με μια οθόνη 65 ιντσών η οποία διπλώνεται σε ρολό! Η LG είχε παρουσιάσει πριν από δύο χρόνια μια τέτοια οθόνη αλλά ήταν μόλις 18 ιντσών.

Οπως λέει και η ένδειξη στην φωτογραφία αυτή η τηλεόραση της LG γίνεται ρολό
Οπως λέει και η ένδειξη στην φωτογραφία αυτή η τηλεόραση της LG γίνεται ρολό

Το νέο μοντέλο εκτός από τις πολύ μεγάλες διαστάσεις του είναι φυσικά ανάλυσης 4Κ και η δυνατότητα να διπλώνει επιτρέπει στον κάτοχο της είτε να την αποθηκεύει είτε να την μεταφέρει εύκολα.

Η… ρελάνς της Samsung

Η απάντηση στην LG ήρθε από την Samsung η οποία κέρδισε όπως φαίνεται το Νοτιοκορεατικό ντέρμπι όσον αφορά τουλάχιστον τις διαστάσεις. Η Samsung παρουσίασε μια τηλεόραση την οποία ονόμασε «The Wall» και όχι άδικα αφού πρόκειται πραγματικά για έναν τηλε-τοίχο!

Βίντεο για την τηλεόραση-τοίχο: 

Η οθόνη αυτή χει διαγώνιο 146 ίντσες και χρησιμοποιεί την τεχνολογία απεικόνισης MicroLED. Με αυτή την νέα τεχνολογία κάθε λαμπάκι LED παράγει το δικό του φωτισμό χωρίς την ανάγκη οπίσθιου φωτισμού (backlight), προσφέροντας βαθύτατα μαύρα, έντονα χρώματα, ενώ είναι και εκπληκτικά φωτεινή.

Ενας πραγματικός τηλεοπτικός τοίχος είναι η νέα δημιουργία της Samsung
Ενας πραγματικός τηλεοπτικός τοίχος είναι η νέα δημιουργία της Samsung

Πρόκειται για την πρώτη MicroLED τηλεόραση που κάνει την εμφάνισή της στην αγορά και τα στελέχη της Samsung αναφέρουν ότι η τεχνολογία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οθόνες όλων των διαστάσεων, οπότε σύντομα θα δούμε και οικιακά μοντέλα.

Πατίνι σε… βαλίτσα

Εκτός όμως από τις τηλεοράσεις στην πρώτη μέρα της CES την προσοχή των δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών αλλά και των ΜΜΕ συγκέντρωσε ένα ηλεκτρικό πατίνι που μπορεί μέσα σε μόλις 3 δευτερόλεπτα να διπλώνεται και να παίρνει το σχήμα μιας βαλίτσας με ροδάκια ώστε να το μεταφέρει εύκολα παντού ο κάτοχός του.

Βίντεο για το ηλεκτρικό πατίνι:

Το πατίνι Relync R1 έχει την δυνατότητα να το κλειδώνει αλλά και να το εντοπίζει ο κάτοχός του, αν χρειάζεται, από μακριά μέσω ειδικών εφαρμογών.

To Relync R1 είναι ένα ηλεκτρικό πατίνι που διπλώνεται και μεταφέρεται εύκολα
To Relync R1 είναι ένα ηλεκτρικό πατίνι που διπλώνεται και μεταφέρεται εύκολα
Κινητά για super selfies

Στον τομέα των κινητών τηλεφώνων την πρώτη μέρα της CES η Sony κέρδισε τις εντυπώσεις με τρία νέα μοντέλα (Xperia XA2, XA2 Ultra και L2) τα οποία χαρακτηρίζονται ως συσκευές «super selfie» αφού διαθέτουν μια σειρά από τεχνικά χαρακτηριστικά (δύο εμπρόσθιες κάμερες, δυνατότητα εγγραφής σε slow motion κ.α) ενώ επίσης διαθέτουν βιομετρικό σύστημα αναγνώρισης με δακτυλικό αποτύπωμα.

Η βαλίτσα-ακόλουθος

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στην CES θα κάνουν την εμφάνισή τους διαφόρων ειδών έξυπνες συσκευές και gadgets.

H εικονιζόμενη ForwardX’s CX-1 ειναι μια βαλίτσα που κινείται μόνη της και ακολουθεί τον κάτοχο της
H εικονιζόμενη ForwardX’s CX-1 είναι μια βαλίτσα που κινείται μόνη της και ακολουθεί τον κάτοχο της

Την πρώτη μέρα έκανε την εμφάνισή της μία βαλίτσα, η ForwardX’s CX-1, η οποία κινείται αυτόνομα και ακολουθεί τον ιδιοκτήτη της στα αεροδρόμια ή όπου αλλού κινείται αυτός.

Δείτε ένα βίντεο για την βαλίτσα-ακόλουθο:

Παρουσιάστηκε επίσης ένας έξυπνος καθρέφτης, ο HiMirror ο οποίος μπορεί να επεξεργάζεται την εικόνα της γυναίκας που έχει απέναντί του και να τις δίνει συμβουλές για το μεϊκάπ της.

Τις εντυπώσεις έκλεψαν τα ανδρικά εσώρουχα Spartan boxer, τα οποία είναι φτιαγμένα από ίνες αργύρου οι οποίες δημιουργούν ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο το οποίο λειτουργεί ως ασπίδα των γεννητικών οργάνων από την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων.

Τα εσώρουχα spartan υπόσχονται προστασία της αναπαραγωγικής μας ικανότητας
Τα εσώρουχα Spartan υπόσχονται προστασία της αναπαραγωγικής ικανότητας

 

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...