280
«Ο κ. Κοτζιάς διαπραγματεύεται μυστικά» παρατήρησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με αιχμές κατά Ακη και Βενιζέλου ο Πάγκαλος «επιστρέφει» για το «Μακεδονικό»

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2017, 11:25
«Ο κ. Κοτζιάς διαπραγματεύεται μυστικά» παρατήρησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με αιχμές κατά Ακη και Βενιζέλου ο Πάγκαλος «επιστρέφει» για το «Μακεδονικό»

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2017, 11:25

Με αιχμές κατά του Ακη Τσοχατζόπουλου και του Βαγγέλη Βενιζέλου που κατά την άποψή του έδρασαν «δημαγωγικά» και παρέσυραν τον Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς και με τις θέσεις του Αντώνη Σαμαρά, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών, ο Θεόδωρος Πάγκαλος επανέφερε, μέσω Twitter, τη θέση του σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων.

Ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε στις συζητήσεις που είχε στο παρελθόν ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Σαμαρά. Συνηθίζει πάντως να επιστρέφει στη δημόσια σφαίρα με τοποθετήσεις στα social media σχετικά με τα λεγόμενα εθνικά θέματα. Πρόσφατα π.χ. είχε αναφερθεί στο θέμα των Σουλιωτισσών τις οποίες είχε χαρακτηρίσει «αλβανόφωνες».

Αυτή τη φορά και για τη συζήτηση που έχει ανοίξει για το «Μακεδονικό», ο κ. Πάγκαλος ανέφερε:

«Είχα την τιμή να με ενημερώσει ο κ. Σαμαράς, ΥΠΕΞ της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, επίσημα ως εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, για την πρόθεσή του να κάνει θέμα με την ονομασία των Σκοπίων. Διαφώνησα τότε με τη δημιουργία ενός νέου “Εθνικού”. Είχαμε ήδη το Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά».

Ο κ. Πάγκαλος πρόσθεσε: «O κ. Σαμαράς δεν με άκουσε. Προχώρησε αγέρωχος προς την ανατροπή της κυβερνήσεώς του. Ο Ανδρέας Παπανδρέου βάδισε με έμπνευση των δημαγωγών Τσοχατζόπουλου και Βενιζέλου στη δημιουργία μεγαλύτερου ακόμη χάσματος. Στη Θεσ/νίκη ο Παπανδρέου είχε πει στο πλήθος που παραληρούσε: “Κανένα όνομα δεν θα γίνει δεκτό, αν περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία ή οποιοδήποτε παράγωγο”. Ο κος Κοτζιάς διαπραγματεύεται μυστικά. Αναγκάζομαι να επαναφέρω την πρόταση, που είχα κάνει πριν 20 χρόνια στον Σαμαρά: ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ».

«Ως επίθετο ο γεωγραφικός προσδιορισμός αντιστοιχεί στα πράγματα. Δεν θίγει κανέναν και μπορούμε σιγά, σιγά να τον ξεχνάμε ονομάζοντάς τους Δημοκρατία των Σκοπίων στην καθημερινή πρακτική. Ξεχνάμε ότι αν ΑΥΤΟΙ δεν έχουν σχέση με τη Μακεδονία, τότε είναι Βούλγαροι» τόνισε ο πρώην υπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...