653
Ο Ντάστιν Χόφμαν σε εκδήλωση τον Μάιο του 2017 | REUTERS/Stephane Mahe/File Photo

Ο Ντάστιν Χόφμαν είναι… γυμνός: Τριπλό «κατηγορώ» κατά του οσκαρικού ηθοποιού

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2017, 07:45
Ο Ντάστιν Χόφμαν σε εκδήλωση τον Μάιο του 2017
|REUTERS/Stephane Mahe/File Photo

Ο Ντάστιν Χόφμαν είναι… γυμνός: Τριπλό «κατηγορώ» κατά του οσκαρικού ηθοποιού

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2017, 07:45

Είναι ένα σοκ. Το ρομαντικό αθώο αγόρι του «Πρωτάρη», που τον αποπλανούσε η κυρία Ρόμπινσον, είναι ένα τέρας σεξουαλικής παρενόχλησης. Εξω από την οθόνη, ο συμπαθητικός και ερμηνευτικά τέλειος Ντάστιν Χόφμαν, υπήρξε ένας τύπος που χρησιμοποιούσε τη φήμη και τη δόξα του ως εργαλεία για να επιβάλει τη λίμπιντό του σε γυναίκες.

Οι αποκαλύψεις εναντίον του –ως μια παράπλευρη ιστορία του σκανδάλου Γουάινσταϊν– παίρνουν διαστάσεις χιονοστιβάδας: τώρα ήλθαν στο φως τρεις νέες περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης από τον βραβευμένο ηθοποιό, η μία μάλιστα με θύμα ανήλικη τότε κοπέλα.

Ο Χόφμαν των δύο Οσκαρ (για το «Κράμερ εναντίον Κράμερ» το 1980 και τον «Ανθρωπο της Βροχής» το 1989) και των άλλων πέντε υποψηφιοτήτων, μετρούσε ήδη άλλες καταγγελίες από γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση. Μια από τις γυναίκες, που ήταν τότε νεαρή ηθοποιός, περιέγραψε πώς την αποθάρρυναν να το καταγγείλει στο σωματείο για «το καλό της καριέρας της».

Τώρα όμως οι καταγγελίες έρχονται να ξεγυμνώσουν το όποιο ηθικό κύρος του σπουδαίου ηθοποιού. Οποιο του είχε απομείνει καθώς πρόσφατα ο διάσημος παρουσιαστής Τζον Ολιβερ δεν είχε διστάσει να του επιτεθεί δημοσίως για τη συμπεριφορά του στις γυναίκες. Η συζήτηση ήταν για τα 20χρονα της ταινίας «Ο πρόεδρος, ένα ροζ σκάνδαλο κι ένας πόλεμος» και κάποια στιγμή ο Ολιβερ ανέφερε στον Χόφμαν τις καταγγελίες εναντίον του. Ο 80χρονος ηθοποιός απάντησε ότι αυτά τα περιστατικά δεν τον αντιπροσωπεύουν. Ο Ολιβερ όμως του ανταπάντησε: «Κάνεις λάθος, ασφαλώς και σε αντιπροσωπεύουν». Και μάλλον είχε δίκιο…

«Ξαφνικά του “έπεσε” η πετσέτα»

Η θεατρική συγγραφέας Κόρι Τόμας, περιγράφει στο Variety πώς, όταν ήταν 16 ετών, βρέθηκε μπροστά στον ολόγυμνο Χόφμαν.

Το περιστατικό συνέβη το 1980 σε ξενοδοχείο στο Μανχάταν όπου ζούσε τότε ο ηθοποιός γιατί το ίδιο διάστημα ήταν σε διάσταση με την τότε σύζυγό του Αν Μπάιρν.

Η Τόμας ήταν συμμαθήτρια και φίλη της κόρης του Χόφμαν. Ενα απόγευμα Κυριακής, μετά το δείπνο, η Τόμας, ο Χόφμαν και η κόρη του περίμεναν τους γονείς της πρώτης να την παραλάβουν. Η κόρη του Χόφμαν έφυγε για να πάει στο σπίτι της για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας.

«Καθόμουν και περίμενα τους γονείς μου όταν ο Χόφμαν βγήκε από το μπάνιο φορώντας μόνο μια πετσέτα η οποία “ξαφνικά” έπεσε. Καθόταν εκεί γυμνός. Νομίζω κατέρρευσα, δεν είχα δει ποτέ μου γυμνό άνδρα. Δεν ήξερα τι να κάνω. Και αυτός το εκμεταλλεύτηκε. Καθόταν εκεί και απολάμβανε το γεγονός αυτό» γράφει η Τόμας.

Στη συνέχεια ο Χόφμαν τής ζήτησε να του κάνει μασάζ στα πόδια. Συνεχώς της υπενθύμιζε ότι ήταν γυμνός και αν ήθελε να δει κάτι. Αυτό που τελικά την έσωσε ήταν το τηλέφωνο που ενημέρωνε για την άφιξη των γονιών της.

Η δεύτερη γυναίκα ήταν η Μελίσα Κέστερ, η οποία βοήθησε τον Χόφμαν για ένα τραγούδι στην ταινία «Ιστάρ» που προβλήθηκε το 1987.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η ίδια, η επίθεση του ηθοποιού συνέβη μπροστά στα μάτια του φίλου της ο οποίος εργαζόταν για τη μουσική της ταινίας μέσα στο στούντιο που είχαν πάει για το τραγούδι. Το «δόλωμα» του Χόφμαν ήταν η δυσκολία που είχε με τα φωνητικά ζητώντας από την Κέστερ να μπει μαζί του στο μικρό στούντιο ηχογράφησης.

«Ήμασταν στον μικρό χώρο και με αρπάζει έτσι ώστε και οι δύο να κοιτάμε έξω. Στην αρχή πίστευα ότι ήταν κάτι αστείο γιατί νόμιζα ότι με κρατάει για να τραγουδήσει καλύτερα. Αλλά ξαφνικά κυριολεκτικά έβαλε το δάχτυλο κάτω από το εσώρουχό μου. Μου έβαλε τα δάχτυλά του. Και αυτό για το οποίο νιώθω χειρότερα είναι το γεγονός ότι δεν ήξερα τι να κάνω. Πάγωσα. Ήταν σοκαριστικό» περιγράφει τι ακολούθησε.

Ο Χόφμαν σταμάτησε μόνο όταν τελείωσε η ηχογράφηση και η μόνη του αντίδραση ήταν να γελάσει.

Η τρίτη γυναίκα, η οποία παραμένει ανώνυμη, υποστήριξε ότι ο διάσημος ηθοποιός τις επιτέθηκε στο πίσω κάθισμα ενός οχήματος κατά την επιστροφή τους από ένα πάρτι για το τέλος των γυρισμάτων της ίδιας ταινίας. Σύμφωνα με την ίδια πάντως οι δύο τους έκαναν σεξ με τη συναίνεσή της στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του Χόφμαν υποστήριξαν ότι και οι τρεις κατηγορίες ήταν δυσφημιστικά ψευδείς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...