306
Για πάνω από 10 ώρες το αεροδρόμιο ήταν βυθισμένο στο σκοτάδι και οι πτήσεις είχαν διακοπεί | INSTAGRAM/@APLINETREEE/via REUTERS

Μπλακάουτ νέκρωσε το αεροδρόμιο στην Ατλάντα – Ακυρώθηκαν 1.000 πτήσεις

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2017, 11:33
Για πάνω από 10 ώρες το αεροδρόμιο ήταν βυθισμένο στο σκοτάδι και οι πτήσεις είχαν διακοπεί
|INSTAGRAM/@APLINETREEE/via REUTERS

Μπλακάουτ νέκρωσε το αεροδρόμιο στην Ατλάντα – Ακυρώθηκαν 1.000 πτήσεις

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2017, 11:33

Χάος και οργή στους επιβάτες έφερε το μπλακάουτ που σταμάτησε την Κυριακή για πολλές ώρες κάθε δραστηριότητα στο διεθνές αεροδρόμιο της Ατλάντα στις ΗΠΑ, ένα από τα πιο πολυσύχναστα του κόσμου.

Περισσότερες από 1.000 προσγειώσεις και απογειώσεις ακυρώθηκαν την Κυριακή και τη Δευτέρα εξαιτίας της διακοπής στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος που διήρκησε 11 ώρες. Πολλές πτήσεις δεν πέταξαν καθόλου, άλλες μεταφέρθηκαν σε άλλα αεροδρόμια.

Το αεροδρόμιο είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα της αεροπορικής Delta, η οποία χτυπήθηκε περισσότερο από άλλες εταιρείες.

Η ηλεκτροδότηση έχει πλέον αποκατασταθεί σε όλες τις εγκαταστάσεις, ανακοίνωσαν μέσω του Twitter στις 23:45 της Κυριακής (τοπική ώρα, 06:45 της Δευτέρας σε ώρα Ελλάδας) οι αξιωματούχοι του Αεροδρομίου Χάρτσφιλντ- Τζάκσον.

Πολλές χιλιάδες επιβάτες επηρεάστηκαν από τις εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων. Το αεροδρόμιο ανακοίνωσε ότι μοίρασε 5.000 γεύματα εν αναμονή της αποκατάστασης της βλάβης.

Για την ώρα δεν έχει δοθεί καμία πληροφορία για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για να επανέλθει στο κανονικό η εναέρια κυκλοφορία. Η στάθμευση στο πάρκινγκ του αεροδρομίου θα είναι δωρεάν ως τις 08:00 της Δευτέρας (τοπική ώρα, 13:00 ώρα Ελλάδας), δηλαδή οκτώ ώρες μετά την ανακοίνωση της αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης.

Το αεροδρόμιο εξυπηρετεί περισσότερους από 275.000 επιβάτες ημερησίως.

The Atlanta's airport is pictured during the power outage, in Atlanta, U.S., December 17, 2017 in this picture obtained from social media. INSTAGRAM/@APLINETREEE/via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES
Σκοτεινοί διάδρομοι λόγω μπλακάουτ (INSTAGRAM/@APLINETREEE/via REUTERS)

Από την πλευρά της η εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Georgia Power υπογράμμισε ότι το συμβάν ήταν «πολύ σπάνιο», ενώ επιβεβαίωσε ότι η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε για όλες τις βασικές λειτουργίες του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της εταιρείας, μια πυρκαγιά προκάλεσε ζημιές σε καλώδια και ευθύνεται για τη βλάβη. «Κανείς, ούτε το προσωπικό ούτε οι επιβάτες, δεν βρέθηκε σε κίνδυνο», υπογράμμισε η Georgia Power.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...